Et fullstendig kaos venter etter at åtte av de største Formel 1 lagene har sagt at de planlegger en rivaliserende mesterskapsserie for 2010 sesongen, skriver BBC Sport.

Dette truer medlemmene av F1 lagorganisasjon (Fota) med etter at det ble innført budsjettbegrensninger for alle lag i Formel 1-VM.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Står samlet
- Lagene har bestemt seg for å endre på reglene til 2010 mesterskapet, sier lagene samlet via Fota.

- Vi har ingen andre alternativer enn å påbegynne forberedelsene for et nytt mesterskap.

Motorsportens sjef, Max Mosley, er fast bestemt på å innføre et 400 millioner kroners budsjettak for alle lag for å kappe ned de rike lagenes forsprang, og for å kunne være bedret rustet i finanskrisetiden.

Fota har nektet å gå med på dette. Lagene som er medlem i Fota er: Brawn GP, Ferrari, McLaren, Renault, Toyota, BMW Sauber, Red Bull Racing og Toro Rosso.

Annonsert på Silverstone
De annonserte sin beslutning på torsdag, like før denne helgens britiske grand prix på Silverstone.

- Helt siden grunnleggingen av Fota i september, har lagene jobbet sammen for å påvirke FIA og rettighetsholderne (Bernie Ecclestone )for å utvikle og forbedre sporten, står det i en Fota-uttalelse.

- Fota har vært en pådriver for å ta vesentlige forholdsregler som har bidratt til å redusere kostnadene i sporten. For eksempel har fabrikklagene i så stor grad gitt assistanse til de individuelle lagene, at det ikke ville vært like mange lag uten oss.

- Fota lagene har også forpliktet seg til å redusere kostnadene sine i fremtiden. Som følge av disse forsøkene har vi bekreftet til FIA og rettighetshaverne at vi er villige til å inngå en avtale frem til slutten av 2012.

FIA prøver å ødelegge
Fota hevder at FIA og de kommersielle rettighetshaverne har prøvd å splitte opp gruppen. De sier også at ønskene til de fleste lagene har blitt ignorert, og at rettighetshaverne har holdt tilbake flere titalls millioner dollar helt siden 2006.

- Det er klart, lagene kan ikke fortsette å kompromissere på de fundamentale verdiene i sporten, og har da avslått å delta i verdensmesterskapet i 2010 på disse betingelsene.

Fota la også til at de planlegger å sette F1 fansen først og skaffe de beste førerne og sponsorene. Denne serien vil ha en synlig ledelse, ett sett av regelverk og oppfordre til flere deltakere og skal også lytte mer til fansens ønsker. I tillegg vil det bli billigere å være tilskuer og partner.

Tidligere mester Williams og Force India har godtatt de nye betingelsene til FIA, sammen med tre nye lag, Campos, US F1 og Manor.

Flere lag på venteliste
FIA skal ha sagt at det er flere lag på ventelisten som venter på å ta over for de som nekter å være med på deres betingelser.

Det kan også bli et juridisk bikkjeslagsmål siden FIA mener at både Ferrari og de to Red Bull lagene har kontrakter som binder dem til mesterskapet.

FIA har satt fristen til i dag, fredag for fem av lagene, Brawn, BMW-Sauber, McLaren, Renault, og Toyota til å godta betingelsene.

BBCs F1 kommentator Jonathan Legard sa: - FIA vil si at dette er et maktspill og en stillingskrig, og hvis lagene vil lage sin egen serie, så vær så god. Men ting ser ikke bra ut.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!