Gå til sidens hovedinnhold

Full forvirring i Odd

- Vi er hundre prosent enige, hevder Hallvar Thoresen. - Ikke i nærheten av å være sant at spillestilen skal endres, sier Arne Sandstø.

Odd-trener Arne Sandstø går kraftig ut mot sin egen sportssjef etter at Hallvar Thoresen hevdet at klubbens spillestil skulle endres.

- Jeg har sett at stilen vår har vært hemmende. Og jeg innser at vi har vært for omstendelige og at resultatene ikke har vært bra nok, er blant de tingene Thoresen påpeker i et intervju med VG onsdag.

I torsdagens VG irettesettes Thoresen kraftig av trener Arne Sandstø. Overfor Nettavisen presiserer han hva som er problemet.

- Det er ikke i nærheten av å være sant at spillestilen skal endres, sier Sandstø.

- Dette er langt fra en spillestilendring, det er bare en forenkling av det vi har gjort så langt, understreker en irritert Odd-trener.

- Forenkling av spillestil
Mens spillerne på banen så langt har bestrebet seg på å gi ballfører fire alternativer, skal dette nå ned til to.

- Det handler kun om en forenkling, påpeker Sandstø. Hallvar Thoresen er ikke direkte uenig når han får referert Sandstøs utspill.

Og poengterer han ikke synes dette er så dramatisk som det kan synes utad.

- Hva vi kaller de grepene vi har gjort, er jeg ikke så opptatt av. Om det er en endring, en forenkling, eller en utvikling av spillestilen, synes jeg ikke er av betydning. Det som er viktig, er hvilke grep som skal gjøres, og det er vi et hundre prosent enige om, hevder Odds ferske sportslige leder.

Refser Thoresen for avtalebrudd
Men akkurat den kjøper ikke Arne Sandstø. Han mener at Thoresen har forvillet seg langt inn på feil banehalvdel med sine uttalelser, og brutt avtalen de to inngikk på telefon tirsdag kveld.

- Da ble vi enige om hvem som skulle uttale seg om hva. Det var soleklart at det var trenerne som skulle uttale seg om spillestilen, men så står det plutselig svart på hvitt i VG at «spillestilen skal endres».

- I tillegg virker det som om dette er trædd over oss fra sportsdirektøren. Sannheten er at dette ene og alene kommer fra en oppegående spillegruppe. De har kommet med en statusrapport og et ønske om en forenkling av spillestil som en konsekvens av kampene og resultatene i år.

Og Sandstøs irritasjon er ikke over med det. Han avslutter med en advarende pekefinger rettet mot Thoresen.

- Det er kun vi to trenerne som skal uttale oss om hva som skal skje på banen, det er vi som er hundre prosent ansvarlige for det som skjer på banen, og det er kun vi som skal bestemme hva som skal skje på banen.

Ønsker fortsatt en sportsdirektør
Rolleblandingen til tross: Sandstø er fortsatt tilhenger av sportslig leder-/sportsdirektørstillingen.

- Jeg ønsket en mann i en slik stilling da Hallvar kom, og jeg ønsker fortsatt å ha det. Hallvar er fersk i jobben, og det er naturlig at man kommer i hverandres sti av og til i starten. Da sier vi naturligvis også i fra, sier Sandstø, som lover å nevne denne saken for Hallvar Thoresen i løpet av kort tid.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk