Artikkelen oppdateres!

Borussia Dortmund-trener Marco Rose bekrefter på en pressekonferanse fredag ettermiddag at Erling Braut Haaland ikke kommer til å spille i helgen.

Overfor NRK kunne landslagslege Ola Sand melde at det ikke var hundre prosent avklart om Haaland skulle bli hjemme enda. Sand skriver også til Nettavisen i en melding at de ikke har konkludert.

- Er i kontakt med legen i Dortmund daglig og fortsatt usikkert, skriver Sand.

Solbakken: - Holder den åpen

Norges Fotballforbund la kort tid etter ut en pressemelding:

«Erling Braut Haaland spiller ikke den kommende kampen for Borussia Dortmund på grunn av en muskelskade. Spissen er også usikker til VM-kvalikkampene mot Tyrkia og Montenegro, og med bakgrunn i dette vil de medisinske teamene til Norge og Dortmund holde tett kontakt», står det i pressemeldingen.

- Vi hadde håpet på bedre nyheter rundt Erling, men holder den foreløpig åpen, sier landslagssjef Ståle Solbakken om saken.

Tidligere landslagsspiller Erik Huseklepp fortviler over fredagens nyhet fra Dortmund da Nettavisen snakker med ham kort tid etter at nyheten kom.

- Det sier seg selv at det er et enormt tap som er umulig å erstatte. Han er en av verdens beste spisser, så det er ingen tvil om at det er forferdelig dårlig nytt for Solbakken, sier Huseklepp til Nettavisen.

Den tidligere landslagsangriperen mener Joshua King nå må ta ansvaret på topp for Norge ettersom også Alexander Sørloth også er ute med skade.

- Det begynner å bli noen år siden, men før var King hovedmannen på landslaget. Nå må man sette sin lit til at han viser storform i kampene som kommer nå, forteller Huseklepp.

Rekdal: - Er ikke redd for det

Tidligere landslagskaptein Kjetil Rekdal mener også at Norge nå blir betydelig svekket til de viktige kampene i VM-kvalifiseringen.

- Vi mister jo en av verdens beste spisser, så selvfølgelig er Norge betydelig svekket. Skader er en del av fotballen, og det skjer alle lag. Men det er klart at den skaden treffer jo laget på verst tenkelige tidspunkt. Med Alexander Sørloth ute og, sier han til Nettavisen fredag ettermiddag.

- Samtidig har vi andre spillere som nå får muligheten til å vise seg fram, og få i gang landslagskarrieren igjen. Joshua King har prestert før, og Veton Berisha er garantert spillesugen. Jeg er ikke redd for at Norge drar ned til Tyrkia og blir spilt av banen, så Ståle og gjengen vil nok få på plass et slagkraftig lag uansett. Tyrkerne har også flere spillere ute, ny trener og flere usikkerhetsmomenter, sier Rekdal.

Rose: - Erling blir her

Nordmannen har slitt med en muskelskade den siste tiden og er fortsatt ikke frisk. Dortmund spiller hjemme mot Augsburg i Bundesliga lørdag.

- Erling vil fortsatt være ute, smertene er fortsatt for sterke, sier Rose.

Rose hevder at de kommende landskampene med Norge ryker. Gjærbuen har også gått glipp av de to siste klubbkampene med Dortmund.

- Vi vil beholde Erling her. Jeg tror hvile vil gjøre ham godt nå. Han vil bli hos oss og ikke bli med på landslaget, sier treneren videre på en pressekonferanse.

Den tyske avisen Bild erfarte allerede tidligere fredag at storscoreren ikke reiser på landslagsoppdrag om han måtte stå over helgens Bundesliga-runde.

Dortmund-treneren har flere spillere som sliter med skade og håper at det ikke blir flere på skadelisten i forbindelse med landslagspausen.

- Vi må se om vi klarer å får orden på Erling og se om vi kan få Gio (Reyna) tilbake på trening. Men vi har mange landslagsspillere og de kommer forhåpentligvis friske tilbake. Det er enda viktigere, sier treneren på pressekonferansen.

Norge spiller viktige VM-kvalifiseringskamper mot Tyrkia og Montenegro nå i oktober, men skal vi tro Rose så går altså disse uten superspissen.

Flere skadeproblemer

Siden debuten på landslaget i 2019 har Haaland vært en sterk bidragsyter foran mål og han har nettet 12 ganger på sine så langt 15 landskamper.

Haaland scoret hele fem landslagsmål på forrige samling og har vært i storform denne høsten. I Dortmund har han nettet 11 mål på åtte kamper i høst.

Norge ligger på en andreplass i i sin VM-kvalifiseringsgruppe etter seks kamper. Ståle Solbakkens menn står med 13 poeng så langt og har kun Nederland foran seg på tabellen. Like bak lurer imidlertid Tyrkia med 11 poeng.

Derfor blir bortekampen mot tyrkerne 8. oktober så viktig for det norske laget.

Fra før er det kjent at spissen Alexander Sørloth også må stå over de kommende landskampene. Han pådro seg nylig en skade i aksjon for klubblaget Real Sociedad.

Også keeper André Hansen er ute med en skade for tiden.