ZHANGJIAKOU (Nettavisen): De russiske skiskytterjentene overrasket og tok sølv på onsdagens stafett, da Norge måtte nøye seg med fjerdeplass.

Sølvmedaljen må regnes som en opptur for trener Mikhail Shashilov, som har vært under et enormt press i hjemlandet de siste dagene.

Etter tre øvelser uten medalje tidligere i OL har nemlig flere profilerte TV-navn og tidligere skiskyttere krevd at Shashilov må gå. En av dem er Dimitrij Guberniev, som kommenterer skiskyting på russisk TV.

Etter at andreplassen på stafetten var i boks så det først ut til at Guberniev og co. fikk viljen sin.

- Jeg jobber ikke lenger, uttalte nemlig Shashilov, ifølge Sport-Express, kort tid etter målgang.

Tilbakevises

Uttalelsene tilbakevises av presidenten for Det russiske skiskytterforbundet Viktor Maigurov.

- Alle trenerne har kontrakter frem til 31. mai. Hvorfor sa Mikhail dette etter løpet? Jeg vet ikke. Alle spørsmål må rettes til ham. Vi kommuniserer normalt, og det er ingen problemer. Vi vil ta en beslutning om trenerteamet senere - i april, tror jeg, sier Maigurov til Sport-Express.

Når Nettavisen møter den russiske pressesjefen på skiskytterarenaen i Zhangjiakou, lener han seg på ordene til skiskytterpresidenten.

- Vi har snakket med presidenten i skiskytterforbundet, og han har forsikret om at han fortsatt er under kontrakt.

- Så det var bare et følelsesutbrudd etter å ha tatt sølv?

- Jeg tror det.

- Like latterlig som jobben han gjør

Dimitrij Vasiliev, som ble olympisk mester på stafett med Russland i 1984 og 1988, rister på hodet av trenerens utspill rett etter stafetten.

- Jeg har ennå ikke sett en offisiell uttalelse. Han uttalelser er akkurat som jobben han gjør - latterlig. Han kommer med uttalelser på feil tidspunkt, og derfor bør han heller ikke være trener. Jeg forstår ikke hvordan de kan leve med dette. Ærlig talt, så er jeg ikke overrasket, sier Vasiliev til SE.

Aleksandr Tikhonov, som har fire OL-gull å vise til fra stafett, er heller ikke nådig i sin dom.

- Jeg må si takk til Eckhoff, for å ha begravet Norge. Sølv er en suksess, men dette endrer ingenting. Shashilov har fortsatt ikke nivået en landslagstrener skal ha, sier Tikhonov til Sport.ru.

Sverige vant onsdagens stafett, mens Tyskland tok tredjeplassen bak russerne.