Sander Svendsen er ønsket i Brann og ble sent mandag enig om en overgang til klubben. Brann skal få sekunder før overgangsfristen ha sendt inn papirene for å registrere overgangen.

Spørsmålet nå er om Fifa fikk papirene i tide fra NFF til å kunne godkjenne avtalen, det får Nettavisen bekreftet fra fagansvarlig for overganger i NFF, Kristian Skjennum, tirsdag.

OB Odense og Brann ble enige om en avtale, det fikk Nettavisen opplyst mandag kveld like før midnatt. Tiden ble imidlertid for knapp, skrev Bergensavisen tirsdag morgen og siterte OB på at Svendsen fortsatt var deres spiller.

I dialog med Fifa

Ifølge Nettavisen sin informasjon er imidlertid ikke en endelig avgjørelse tatt enda. Det er opp til Fifa om den blir godkjent. Det er ventet at de vil komme med en endelig beslutning i løpet av tirsdag.

- NFF har spurt Fifa om at de kan godkjenne overgangen, slik at Svendsen kan bli Brann-spiller, det sier Skjennum til Nettavisen.

Brann og sportssjef Rune Soltvedt sier til BA at de har et håp om at det skal gå i orden.

- Vi var innenfor fristen, men vi har ikke fått noen bekreftelse fra FIFA, sier han.

Nettavisen fikk opprinnelig informasjon om at overgangen var i orden fra informert hold like før midnatt mandag, og at Svendsen hadde skrevet under for bergenserne.

Deretter kom det ny informasjon om at det var uklart om Brann rakk overgangsfristen.

Sportssjefen: - Kan ikke gjøre noe mer enn det vi har gjort

Etter det Nettavisen fikk opplyst mandag kveld var det optimisme om at Brann skulle rekke deadline, men det hele var fortsatt ikke bekreftet fra noen hold etter midnatt mandag.

En overgang forutsetter nemlig at papirene blir sendt inn tidsnok og at overgangen blir godkjent av NFF sitt overgangsregister og Fifa.

Nettavisen forsøkte å få en kommentar fra Rune Soltvedt i Brann sent mandag kveld. Han besvarte ikke henvendelsene.

Lokalavisen BA derimot fikk kontakt med Soltvedt ved 01-tiden natt til tirsdag.

– Intensjonen var at de skulle bli stille og rolig i dag. Så er det en del saker som henger sammen med alt annet i Fotball-Europa. Hvor du kommer inn i næringskjeden er ikke like godt å si alltid. Så har vi jobbet med noe i kveld som har tatt litt tid, er det han vil si til BA.

– Nå er det en time siden overgangsvinduet stengte. Hva er sannsynligheten for at en overgang som ikke er bekreftet nå går gjennom?

– Det eneste jeg kan si er at vi ikke kan gjøre noe mer enn det vi har gjort, svarer en kryptisk Soltvedt.

– Får du sove nå, Soltvedt?

– Nei, det vet jeg ikke ... Jeg har vel jobbet tyve timer i dag. Det har vært en spesiell dag. En del ting skjedde på Stadion tidlig på dagen. Det har vært hektisk, svarer sportssjefen.

Var også i samtaler med Molde

Svendsen var også ønsket av Molde, men kom ikke til enighet med klubben om en avtale. Istedenfor kastet Brann seg inn i kampen om kantspilleren mot slutten av overgansvinduet og var altså nær ved å lande en avtale med 23-åringen sent mandag kveld, like før overgangsfristen løp ut.

Søndag forsøkte Brann å hente Eirik Ulland Andersen til Bergen, men klubbene ble ikke enige om de økonomiske detaljene.

Svendsen har vært ute i kulda i OB denne sesongen. Etter en god start på oppholdet etter overgangen fra Odd, har det kun blitt ett innhopp på de fire første kampene denne sesongen. I søndagens kamp mot Vejle var 23-åringen ikke engang i troppen.

Svendsen spilte for Molde frem til august 2017 da ferden gikk videre til svenske Hammarby. Han ble senere utlånt til Odd før OB kjøpte han fra Stockholms-klubben for et drøyt år siden.

Svendsen hadde en god debutsesong i Superligaen og var en stund ryktet til større ligaer, men har i år han havnet i fryseboksen til trener Jakob Michelsen.