Gå til sidens hovedinnhold

Full gass på Furuset

Det dundrer løs på Furusethallen midt i høstferien. Gutter og jenter fra hele området er her for å lære å spille basket.

Det er Høybråten Basketballklubb som arrangerer basketskole for barn i 4. t il 7. klasse i vinterferien 21. - 25. februar. Barna er fra skoler i området: Gran, Høybråten, Stovner, Haugen og det virker som de aller fleste har det kjempemoro. Basketballene flyr i alle retninger og latteren er høyt opp i taket.
Dette er andre gangen at Høybråten BK arrangerer en slik skole for de minste. Den første skolen ble avholdt i høstferien i fjor. Shahruk Majid spiller selv på juniorlaget til Høybråten men i dag har han en rolle som instruktør.
- Det er ikke så lett å jobbe med barn men det virker som de liker det. De har mye vilje til å lære og da er det moro for meg også, sier Majid.
Sammen med Rolf Jarle Løkken Skarvold tar han seg av grunntreningen for de minste.
- Dette er et fint alternativ for vinterferien samtidig som det bidrar til større rekruttering av fremtidige spillere, sier Skarvold.
En del av de som bruker vinterferien sin på å spille basketball trener på Høybråten men de aller fleste er nybegynnere. Likevel sier Skarvold at han ser mye potensial her.
- Her er det utvilsomt en del som er stjerner på sikt, sier han.
Amina Benali er her sammen med sitt ett år yngre bror Anas. Begge to stortrives. Anas trener basket på Høybroten fra før og spiller fotball på Furuset.
- Jeg er like god på begge deler, men liker fotball bedre. Men det er fint å spille basket også, sier Anas.
- Jeg har prøvd å spille basket før men ikke på lag. Det er gøy å vare her og lære så mye, sier Amina.
En av de som har spilt basket før er også femteklassing Said Shafitaryabi.
- Jeg har lært noe men det er egentlig ikke noe nytt. Det er ikke vanskelig å treffe kurven i det hele tatt. Jeg treffer mye. Ikke hver gang men ofte.

Men det er langt fra alle som er så selvsikre. Samina Nosha mener basket er ikke så enkel som gutter får det til å høres ut. Hun går på håndball men det er en klassevenninne som trener basket som har overtalt henne å prøve.
- Det er vanskelig å lære og heller ikke lett å følge med alt som istnruktører forteller. Men det er mye moro for det.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk