Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full guffe på Biri

vant lett på Biri 19.12.08
vant lett på Biri 19.12.08 Foto: hesteguiden.com
Vi satser på skikkelig hestekrefter i Dagens Dobbel-spillet denne fredagen.

Klikk her for vårt DD-forslag

Vi tror startsiden vil avgjøre mye i den første avdelingen på Biri i kveld.
6 Self Speed er meget hurtig i uttaket, men har en achilleshæl i første sving. Unngås galoppen leder fort Killingmo-traveren helt til mål slik ekvipasjen gjorde her på Biri før jul.

Den hardeste imot både på startsiden og i kampen om den gjeveste medaljen er trolig 3 Lamborgini B.S.
Kolnes-traveren var virkelig god i den første halvdelen av fjorårssesongen, og radet bl.a. opp tre strake seire på samme tid i fjor. På høstparten falt det røde "fartsmonsteret" ut av stilen, men nå ser det ut til at godformen sakte men sikkert er på vei tilbake. I sine to siste starter har 5-åringen gjort fine innsatser i harde V75-selskap. I kveld er oppgaven perfekt, og vi tror landets fortiden ledende kusk Gunnar Austevoll kan kneble favoritten.

Skulle vår duo svikte er det først og fremst Teigen-debuterende 2 Pluton Du Goutier samt hoppene 9 Nemesis og 10 Classical Pine som står klare til å overta, men vi tror vi har en god sjanse med våre to.

Turbodiesel
Om det vil gå radig unna i DD-1 blir det litt lavere marsjfart i den andre avdelingen. Form mens Lamborginien trolig vil bruke rundt 1 minutt og 15 sekunder på en runde rundt mjøsbanen må kaldblodshestene i den andre avdelingen påregne minst 15 sekunder mer. Varmblodshestene er nemlig travsportens Formel 1-klasse mens de kalde i lavt grunnlag ofte blir kalt dieselhester på folkemunne. Da er det godt å vite at våre utvalgte har innlagt turbo - så vi har god tro på at det holder med to kryss på bongen også her.

2 Turbo Prins galopperte seg bort i sine første starter, men har oppført seg fint etterpå og ikke vært dårligere enn fjerde på sine seks siste starter. I de siste tre løpene har 5-åringen avsluttet sterkt bak relativt gode hester. I kveld står Drillo-sønnen flott til for vår up-coming stjernekusk Kai Johansen.

En som vi dog tror kan hente 20 meter tillegg på favoritten er fintstammede 12 Rinde Turbo som kommer tilbake etter pause. 7-åringen etter Moe Odin vant to løp nettopp her på Biri i oktober, og spesielt i 30.5-seieren imponerte 7-åringen voldsomt. Det var langt frem til teten på siste bortre, men da Malmin trykte på gasspedalen gikk det virkelig radig unna. Begge seirene ble enkle, men den svarte vallaken feilet seg bort i de to neste løpene. Nå meldes hesten behandlet og fin i hurtigjobb.

Innfrir begge andrevalgene venter en foreløpig dd-odds på 25 - det er vakkert!

Ekspertforslag
Vi satser på å gjenta DD-suksessen fra mandag, og har satt opp to spilleforslag på 100 og 400 kroner.

Kjøp en bong og se løpene pånett-tvca kl. 22.00

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!