RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full kontroll fra tet!

Foto: hesteguiden.com
Vi ble mektig imponert av Sassy Lane i den siste starten, og på Drammen travbane i kveld bokfører etter alt å dømme hoppa en ny seier fra tet. Sjekk våre V5-tips her.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Vi bli i hvert fall veldig overrasket dersom 4 Sassy Lane i V5A-5/V5B-2 ikke leder rundt om i kveld, og den fartsfyllte 5-årshoppa blir vårt soleklare holdepunkt i to rebuser i Drammen denne mandagskvelden.

Shogun Lobell-datteren var mildt sagt et imponerende skue ved triumfen på solide 15.6 full vei i den siste starten, og en kjapp sprint skal ikke være noen ulempe for Høitomt-traveren (viste frem voldsomme fartsressurser i den siste starten).

Passeringene på 500 og 1000 meter lød på voldsomme 12.5/13.5 i den siste starten, og da sier det seg selv at det skal bli svært vanskelig for de øvrige konkurrentene å følge hoppa også ved denne anledningen. Får overta teten fra 3 Sylvia Azore ut av den første svingen, og da tror vi løpet er kjørt.

Vår rangering: A: 4 B: 1-3-6-5-9-12 C: 11-10-7-8-2

V5A-1, 2100 meter voltestart
Et tidsløp for kaldblodshester innleder denne rebusen, og fra tet er 4 Løkki Ess snakk om hesten å slå.

Står helt nydelig inne på pengene i dette løpet, og på sitt beste leder 8-åringen rundt om. Ikke helt som best ved femteplassen på 30.4 full vei i den siste starten (dog mot klart bedre hester enn dagens konkurrenter), men løp i kroppen etter en mindre pause kan ha gjort godt.

Veldig mye dårligere enn favoritten på kapasitet er ikke 11 Ariladden, men 10-åringen til Jan R. Gaustad er av den litt variable sorten. Vant et stayerløp på 30.0 i den nest siste starten, mens han etter sigende ikke likte en litt hard bane i den siste starten (sjette på 28.9 full vei).

Veldig seig til å holde farten opp hele veien inn til mål er 3 Hasse, og vi synes at 8-åringen leverte sitt beste løp i karrieren i den siste starten. Fikk femte på 29.6 i et stayerløp i V75`en bak Tord Viking & Co ved den anledningen, og da skal han være tidlig aktuell i et løp som dette.

Vår rangering: A: 4 B: 11-3 C: 10-8-6-2-1 D: 5-7-9

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Drammen travbane kan du finne her.

V5A-2, 2100 meter autostart, monte!
Vi har et monteløp for varmblodshester å forholde oss til i den andre avdelingen, og når det er snakk om de beste hestene i klassen er løpet litt enklere å vurdere enn til vanlig.

Tilbake som en vinner på solide 14.3 over en sprint fra ”dødens” i den siste starten var 9 Wictoria Laylock, og på ny skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse for den tøffe Silver Pine-datteren.

Ikke helt som best var 3 Dazzling Lionel i den siste starten (men vi tror en kjapp sprint var i korteste laget), men forut for den starten imponerte 7-åringen i tre strake seiersløp i denne grenen (gikk solide 14.3 over aktuell distanse i den nest siste starten).

Ingen nekter 1 Vinyard A.L. teten, og med den nest siste prestasjonen ved andreplassen på solide 14.8 full vei friskt i minne, ser vi ike helt bort i fra at 9-åringen kan lede rundt om på en arena som dagens.

To outsidere finner vi i form av 7 Boreas (sterkt stigende form med et par løp i kroppen etter lang pause) og 10 Riccione Ås (kommer ut med et intetsigende prøveløp på 21.6 full vei i dennne grenen, men trener Kristian Malmin var litt positiv når vi snakket med ham på torsdag i forrige uke).

Vår rangering: A: 8 B: 3-1-10-7 C: 2-5-4-6

V5A-3, 2100 meter voltestart
Et mildt sagt ruglete kaldblodsløp i lavt grunnlag venter oss i den tredje avdelingen, og her er det bare å krysse i vei så langt lommeboken rekker (vi får plass til hele ti hester på våre to største spilleforslag).

Vi gir oss ikke på 9 Diadem (fungerte ikke helt som best på en hard bane i den siste starten), og vi tror at 5-årshoppa kan ta en etterlenget seier i kveld. Solide innsatser til sølv på 34-tallet to ganger på rad forut for den siste starten, og springsporet på 20 meter tillegg er perfekt ved denne anledningen.

I rivende utvikling er 11 Odine U., og med litt flyt på veien fra andre rekke på 20 meter tillegg er trolig 4-årshoppa seiersaktuell (solid innsats til sølv på 33.4 full vei i den siste starten). Fart som rekker langt innehar 8 Daline, men formen etter litt pause er uviss (galopperte vekk en mulig seier i den siste starten).

Spennende til på strek står 1 Gea, og i en feiflri utgave ser vi ikke helt bort i fra at den toppstammede 6-årshoppa kan duge. Gikk 34.4 full vei med innlagt galopp i den siste starten, og Viksås-traveren trenger ikke å være mye forbedret etter litt pause for å kunne lede et slikt løp rundt om. Stabilt god før litt pause var 13 Gjømle Oda, og vi synes at 4-årshoppa skal krysses tidlig i kveld (trolig utviklet seg litt over vinteren).

Vår rangering: A: 9 B: 11-8-1-13-2-5-6-4-12 C: 3-7-10-14-15

V5A-4/V5B-1, 2100 meter autostart
Vi synes at fire hester hever seg litt over mengden i dette kaldblodsløpet, og på kapasitet skiller en duo seg ut. Vi snakker da om 2 Hvalstad Jerven og 3 Spikrapp, og i feilfrie utgaver kjemper de begge garantert om seieren.

Førstnevnte kommer tilbake etter litt pause med uviss form (men på full form i en feilfri utgave er det snakk om en vinner), men 5-åringen har en veldig fin oppgave foran seg denne gangen (matchet i veldig tøffe omgivelser hele veien forut for hvilen).

Sistnevnte var litt tung i kroppen ved andreplassen på 31.4 full vei etter lang pause, men løp i kroppen har normalt gjort godt på den storvokste Spikeld-sønnen. Sporet i kveld kan ikke kusk Olav Mikkelborg klage på, og vi tror på en topp vinnersjanse.

Litt variabel nå på slutten har 7 Engas Kvikk vært (ga seg litt til slutt i den siste starten), men 6-åringen vant tross alt hele fem av tolv starter i fjor. Da snakker vi om en vinnerhest, og tilbake på topp skal Skeie-traveren være tidlig aktuell.

Bom fast med vinnerkrefter spart i den siste starten satt 6 Prins Omer (sjette på 31.6 full vei), og i en feilfri utgave er ikke 6-åringen ueffen i kveld (dog langt i fra travsikker).

Vår rangering: A: 2 B: 3-7-6 C: 11-5-4-8-9-1-12

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

V5B-3, 2100 meter autostart
Stallfolket skal i ilden i et varmblodsløp i den tredje avdelingen i B-spillet, og nær sagt som vanlig er denne typen løp litt åpne (vi synes dog at fem hester hever seg litt over mengden).

Forbedret med løp i kroppen etter lang pause er trolig 3 Nibley L.B. (gikk et helt greit løp til fjerde på 19.1 full vei første gangen ut), og 5-åringen står veldig riktig til denne gangen (helt nydelig inne på pengene i løpet).

Det er intet å utsette på formen til 4 Monticello Avenue, og 8-åringen nærmer seg en seier igjen nå. Uheldig i et V75-løp i den siste starten, men Ganymede-sønnen gikk veldig fine løp hele veien forut for den starten.

Det ebbet litt ut til slutt for 6 Giant Image i den siste starten (fjerde på 17.5 full vei på Jarlsberg på fredag), men det er hakket enklere i mot i kveld. Vi tror 7-årshoppa kan innta føringen i løpet på et realtivt tidlig tidspunkt denne gangen, og da kan årets første triumf være innen rekkevidde ved denne anledningen.

Litt langt ute bak startbilens vinger står 7 Playful Win, og det kan fort bli en tung tur rundt for Hamre-traveren denne gangen. Dog uansett snakk om en av de beste hestene i løpet, og formen er uforandret fin der i gården (tredje på fine 15.4 over en sprint i den siste starten).

Det er heller inet å utsette på formen til 12 Born Hot (solide innsatser til sølv to ganger på rad), men det må nødvendigvis klaffe litt på veien fra dette sporet for at 5-åringen skal kunne klatre helt til topps.

Vår rangering: A: 3 B: 4-6-7-12 C: 2-1-9-11 D: 10-5-8

V5B-4, 1700 meter autostart
Et sprintløp for kaldblodshester i relativt høyt grunnlag venter oss i den fjerde avdelingen av B-spillet, og vi synes at løpet ser litt åpent ut (på vårt største spilleforslag får vi plass til hele syv hester).

Vi tror ikke at 1 Rossi kan forsvare sitt innerspor, men med perfekte luker til slutt skal 6-åringen være seiersaktuell (blir trolig litt vann mellom båtene i dette løpet). Klart forbedret til sølv på 27.1 full vei i den siste starten, og det ser ut til at Moe Odin-sønnen løfter seg for hvert løp han går etter lang pause.

Piler til tet gjør ventelig 6 Tonar i en feilfri utgave, og på sitt beste ser vi ikke bort i fra at 9-åringen leder rundt om. Holdt kanonform på denne tiden i fjor, og Assev-traveren trekker klar fordel av at det er snakk om kort distanse denne gangen (holdt anstendig til fjerde på 27.7 full vei bak Alm Taragon & Co i den siste starten).

Varierer i prestasjonene gjør både 2 Tapio og 9 Kjeltringen, men på en god dag er ingen av dem sjanseløse. Førstnevnte vant på 25.0 i sitt siste sprintløp på dagens arena, og Killingmo-traveren står helt riktig til denne gangen. Sistnevnte har skuffet mye nå på slutten, men stall Antonsen mener at hesten holder fin form (og da tør vi ikke helt å slippe Spikeld-sønnen riktig enda).

Tapt sportrekningen har 12 Timian Best gjort (dog en meget habil sprinter på sitt beste), men kusk Tom E. Solberg (voldsom form i sulkysetet om dagen) har et veldig godt tak på 8-åringen. Det må dog bli litt tempo på løpet for at Moe Odin-sønnen skal kunne rekke frem til seier, men det kan det fort bli.

Vår rangering: A: 1 B: 6-2-9-12 C: 10-11-8-7-5-3-4

V5B-5, 2100 meter autostart
Fire hester skiller seg klart ut i dette varmblodsløpet som avslutter denne rebusen, og fremst setter vi 1 Mastery As (formen har neppe vært bedre enn den er akkurat nå). Stått i veldig mye dårlige spor hele veien nå på slutten, og i kveld står 6-åringen unektelig interessant til.

Vi tror Wolden-traveren skal ha en fair sjanse til å kunne forsvare sitt innerspor, og fra tet blir Lemon Dra-sønnen ikke lett å slå. Gikk helpigg i mål som femte på 18.4 full vei bak Strong Forte & Co etter sen åpning i den siste starten (med ørehette og skylapper spart), og vi synes at hesten så lysende ut ved den anledningen.

Absolutt toppform holder duoen 2 Goalpike og 6 Chippon, og begge stiller til start med solide vinnersjanser. Førstnevnte skuffet litt ved å ikke holde unna fra tet i den nest siste starten, men i den siste starten var 6-åringen tilbake som en vinner på 14.8 over en sprint.

Sistnevnte leverte en solid siste 600 ved triumfen på 17.8 full vei i den siste starten, og Pine Chip-sønnen blir trolig tung å stå i mot til slutt, med litt flyt på veien i kveld også.

Det er intet å utsette på kapasiteten til 3 Buvet, og 6-åringen til Per O. Midtfjeld bør ha gått veldig fremover på form med et par løp i kroppen etter lang pause (fjerde på 16.3 over en sprint i et billig lunsjløp i den siste starten fra ”dødens”).

Vår rangering: A: 1 B: 6-2-3 C: 8-12-11-4-10-5 D: 7-9

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Drammen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 192, 480 og 1600 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 200, 480 og 1512 kroner ligger ute her .

Våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Drammen
V5A kl. 18.30 (løp 2-6)
V5B kl. 19.40 (løp 5-9)
DD kl. 20.40 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Drammen gratis på www.rikstoto.no i kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere