Gå til sidens hovedinnhold

Full kontroll fra tet!

Vi ble mektig imponert av Sassy Lane i den siste starten, og på Drammen travbane i kveld bokfører etter alt å dømme hoppa en ny seier fra tet. Sjekk våre V5-tips her.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Vi bli i hvert fall veldig overrasket dersom 4 Sassy Lane i V5A-5/V5B-2 ikke leder rundt om i kveld, og den fartsfyllte 5-årshoppa blir vårt soleklare holdepunkt i to rebuser i Drammen denne mandagskvelden.

Shogun Lobell-datteren var mildt sagt et imponerende skue ved triumfen på solide 15.6 full vei i den siste starten, og en kjapp sprint skal ikke være noen ulempe for Høitomt-traveren (viste frem voldsomme fartsressurser i den siste starten).

Passeringene på 500 og 1000 meter lød på voldsomme 12.5/13.5 i den siste starten, og da sier det seg selv at det skal bli svært vanskelig for de øvrige konkurrentene å følge hoppa også ved denne anledningen. Får overta teten fra 3 Sylvia Azore ut av den første svingen, og da tror vi løpet er kjørt.

Vår rangering: A: 4 B: 1-3-6-5-9-12 C: 11-10-7-8-2

V5A-1, 2100 meter voltestart
Et tidsløp for kaldblodshester innleder denne rebusen, og fra tet er 4 Løkki Ess snakk om hesten å slå.

Står helt nydelig inne på pengene i dette løpet, og på sitt beste leder 8-åringen rundt om. Ikke helt som best ved femteplassen på 30.4 full vei i den siste starten (dog mot klart bedre hester enn dagens konkurrenter), men løp i kroppen etter en mindre pause kan ha gjort godt.

Veldig mye dårligere enn favoritten på kapasitet er ikke 11 Ariladden, men 10-åringen til Jan R. Gaustad er av den litt variable sorten. Vant et stayerløp på 30.0 i den nest siste starten, mens han etter sigende ikke likte en litt hard bane i den siste starten (sjette på 28.9 full vei).

Veldig seig til å holde farten opp hele veien inn til mål er 3 Hasse, og vi synes at 8-åringen leverte sitt beste løp i karrieren i den siste starten. Fikk femte på 29.6 i et stayerløp i V75`en bak Tord Viking & Co ved den anledningen, og da skal han være tidlig aktuell i et løp som dette.

Vår rangering: A: 4 B: 11-3 C: 10-8-6-2-1 D: 5-7-9

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Drammen travbane kan du finne her.

V5A-2, 2100 meter autostart, monte!
Vi har et monteløp for varmblodshester å forholde oss til i den andre avdelingen, og når det er snakk om de beste hestene i klassen er løpet litt enklere å vurdere enn til vanlig.

Tilbake som en vinner på solide 14.3 over en sprint fra ”dødens” i den siste starten var 9 Wictoria Laylock, og på ny skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse for den tøffe Silver Pine-datteren.

Ikke helt som best var 3 Dazzling Lionel i den siste starten (men vi tror en kjapp sprint var i korteste laget), men forut for den starten imponerte 7-åringen i tre strake seiersløp i denne grenen (gikk solide 14.3 over aktuell distanse i den nest siste starten).

Ingen nekter 1 Vinyard A.L. teten, og med den nest siste prestasjonen ved andreplassen på solide 14.8 full vei friskt i minne, ser vi ike helt bort i fra at 9-åringen kan lede rundt om på en arena som dagens.

To outsidere finner vi i form av 7 Boreas (sterkt stigende form med et par løp i kroppen etter lang pause) og 10 Riccione Ås (kommer ut med et intetsigende prøveløp på 21.6 full vei i dennne grenen, men trener Kristian Malmin var litt positiv når vi snakket med ham på torsdag i forrige uke).

Vår rangering: A: 8 B: 3-1-10-7 C: 2-5-4-6

V5A-3, 2100 meter voltestart
Et mildt sagt ruglete kaldblodsløp i lavt grunnlag venter oss i den tredje avdelingen, og her er det bare å krysse i vei så langt lommeboken rekker (vi får plass til hele ti hester på våre to største spilleforslag).

Vi gir oss ikke på 9 Diadem (fungerte ikke helt som best på en hard bane i den siste starten), og vi tror at 5-årshoppa kan ta en etterlenget seier i kveld. Solide innsatser til sølv på 34-tallet to ganger på rad forut for den siste starten, og springsporet på 20 meter tillegg er perfekt ved denne anledningen.

I rivende utvikling er 11 Odine U., og med litt flyt på veien fra andre rekke på 20 meter tillegg er trolig 4-årshoppa seiersaktuell (solid innsats til sølv på 33.4 full vei i den siste starten). Fart som rekker langt innehar 8 Daline, men formen etter litt pause er uviss (galopperte vekk en mulig seier i den siste starten).

Spennende til på strek står 1 Gea, og i en feiflri utgave ser vi ikke helt bort i fra at den toppstammede 6-årshoppa kan duge. Gikk 34.4 full vei med innlagt galopp i den siste starten, og Viksås-traveren trenger ikke å være mye forbedret etter litt pause for å kunne lede et slikt løp rundt om. Stabilt god før litt pause var 13 Gjømle Oda, og vi synes at 4-årshoppa skal krysses tidlig i kveld (trolig utviklet seg litt over vinteren).

Vår rangering: A: 9 B: 11-8-1-13-2-5-6-4-12 C: 3-7-10-14-15

V5A-4/V5B-1, 2100 meter autostart
Vi synes at fire hester hever seg litt over mengden i dette kaldblodsløpet, og på kapasitet skiller en duo seg ut. Vi snakker da om 2 Hvalstad Jerven og 3 Spikrapp, og i feilfrie utgaver kjemper de begge garantert om seieren.

Førstnevnte kommer tilbake etter litt pause med uviss form (men på full form i en feilfri utgave er det snakk om en vinner), men 5-åringen har en veldig fin oppgave foran seg denne gangen (matchet i veldig tøffe omgivelser hele veien forut for hvilen).

Sistnevnte var litt tung i kroppen ved andreplassen på 31.4 full vei etter lang pause, men løp i kroppen har normalt gjort godt på den storvokste Spikeld-sønnen. Sporet i kveld kan ikke kusk Olav Mikkelborg klage på, og vi tror på en topp vinnersjanse.

Litt variabel nå på slutten har 7 Engas Kvikk vært (ga seg litt til slutt i den siste starten), men 6-åringen vant tross alt hele fem av tolv starter i fjor. Da snakker vi om en vinnerhest, og tilbake på topp skal Skeie-traveren være tidlig aktuell.

Bom fast med vinnerkrefter spart i den siste starten satt 6 Prins Omer (sjette på 31.6 full vei), og i en feilfri utgave er ikke 6-åringen ueffen i kveld (dog langt i fra travsikker).

Vår rangering: A: 2 B: 3-7-6 C: 11-5-4-8-9-1-12

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

V5B-3, 2100 meter autostart
Stallfolket skal i ilden i et varmblodsløp i den tredje avdelingen i B-spillet, og nær sagt som vanlig er denne typen løp litt åpne (vi synes dog at fem hester hever seg litt over mengden).

Forbedret med løp i kroppen etter lang pause er trolig 3 Nibley L.B. (gikk et helt greit løp til fjerde på 19.1 full vei første gangen ut), og 5-åringen står veldig riktig til denne gangen (helt nydelig inne på pengene i løpet).

Det er intet å utsette på formen til 4 Monticello Avenue, og 8-åringen nærmer seg en seier igjen nå. Uheldig i et V75-løp i den siste starten, men Ganymede-sønnen gikk veldig fine løp hele veien forut for den starten.

Det ebbet litt ut til slutt for 6 Giant Image i den siste starten (fjerde på 17.5 full vei på Jarlsberg på fredag), men det er hakket enklere i mot i kveld. Vi tror 7-årshoppa kan innta føringen i løpet på et realtivt tidlig tidspunkt denne gangen, og da kan årets første triumf være innen rekkevidde ved denne anledningen.

Litt langt ute bak startbilens vinger står 7 Playful Win, og det kan fort bli en tung tur rundt for Hamre-traveren denne gangen. Dog uansett snakk om en av de beste hestene i løpet, og formen er uforandret fin der i gården (tredje på fine 15.4 over en sprint i den siste starten).

Det er heller inet å utsette på formen til 12 Born Hot (solide innsatser til sølv to ganger på rad), men det må nødvendigvis klaffe litt på veien fra dette sporet for at 5-åringen skal kunne klatre helt til topps.

Vår rangering: A: 3 B: 4-6-7-12 C: 2-1-9-11 D: 10-5-8

V5B-4, 1700 meter autostart
Et sprintløp for kaldblodshester i relativt høyt grunnlag venter oss i den fjerde avdelingen av B-spillet, og vi synes at løpet ser litt åpent ut (på vårt største spilleforslag får vi plass til hele syv hester).

Vi tror ikke at 1 Rossi kan forsvare sitt innerspor, men med perfekte luker til slutt skal 6-åringen være seiersaktuell (blir trolig litt vann mellom båtene i dette løpet). Klart forbedret til sølv på 27.1 full vei i den siste starten, og det ser ut til at Moe Odin-sønnen løfter seg for hvert løp han går etter lang pause.

Piler til tet gjør ventelig 6 Tonar i en feilfri utgave, og på sitt beste ser vi ikke bort i fra at 9-åringen leder rundt om. Holdt kanonform på denne tiden i fjor, og Assev-traveren trekker klar fordel av at det er snakk om kort distanse denne gangen (holdt anstendig til fjerde på 27.7 full vei bak Alm Taragon & Co i den siste starten).

Varierer i prestasjonene gjør både 2 Tapio og 9 Kjeltringen, men på en god dag er ingen av dem sjanseløse. Førstnevnte vant på 25.0 i sitt siste sprintløp på dagens arena, og Killingmo-traveren står helt riktig til denne gangen. Sistnevnte har skuffet mye nå på slutten, men stall Antonsen mener at hesten holder fin form (og da tør vi ikke helt å slippe Spikeld-sønnen riktig enda).

Tapt sportrekningen har 12 Timian Best gjort (dog en meget habil sprinter på sitt beste), men kusk Tom E. Solberg (voldsom form i sulkysetet om dagen) har et veldig godt tak på 8-åringen. Det må dog bli litt tempo på løpet for at Moe Odin-sønnen skal kunne rekke frem til seier, men det kan det fort bli.

Vår rangering: A: 1 B: 6-2-9-12 C: 10-11-8-7-5-3-4

V5B-5, 2100 meter autostart
Fire hester skiller seg klart ut i dette varmblodsløpet som avslutter denne rebusen, og fremst setter vi 1 Mastery As (formen har neppe vært bedre enn den er akkurat nå). Stått i veldig mye dårlige spor hele veien nå på slutten, og i kveld står 6-åringen unektelig interessant til.

Vi tror Wolden-traveren skal ha en fair sjanse til å kunne forsvare sitt innerspor, og fra tet blir Lemon Dra-sønnen ikke lett å slå. Gikk helpigg i mål som femte på 18.4 full vei bak Strong Forte & Co etter sen åpning i den siste starten (med ørehette og skylapper spart), og vi synes at hesten så lysende ut ved den anledningen.

Absolutt toppform holder duoen 2 Goalpike og 6 Chippon, og begge stiller til start med solide vinnersjanser. Førstnevnte skuffet litt ved å ikke holde unna fra tet i den nest siste starten, men i den siste starten var 6-åringen tilbake som en vinner på 14.8 over en sprint.

Sistnevnte leverte en solid siste 600 ved triumfen på 17.8 full vei i den siste starten, og Pine Chip-sønnen blir trolig tung å stå i mot til slutt, med litt flyt på veien i kveld også.

Det er intet å utsette på kapasiteten til 3 Buvet, og 6-åringen til Per O. Midtfjeld bør ha gått veldig fremover på form med et par løp i kroppen etter lang pause (fjerde på 16.3 over en sprint i et billig lunsjløp i den siste starten fra ”dødens”).

Vår rangering: A: 1 B: 6-2-3 C: 8-12-11-4-10-5 D: 7-9

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Drammen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 192, 480 og 1600 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 200, 480 og 1512 kroner ligger ute her .

Våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Drammen
V5A kl. 18.30 (løp 2-6)
V5B kl. 19.40 (løp 5-9)
DD kl. 20.40 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Drammen gratis på www.rikstoto.no i kveld.

Kommentarer til denne saken