RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full krangel i håndballdrama

Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX
Sist oppdatert:
Norge var sju sekunder fra seier mot OL-finalisten Island.

NORGE - ISLAND 31-31:

Norges nye landslagstrener, Robert Hedin, fikk sin debut da Norge lekte seg mot Estland i EM-kvalifiseringen på onsdag. Men det var lørdag svensken skulle få sin virkelige ilddåp som norsk trener. Da ventet nemlig OL-finalistene Island i Drammenshallen.

To røde kort
Og det var ikke langt unna at Hedin kunne notert seg for sin andre seier på to forsøk, men det glapp på tampen i en kamp som endte på dramatisk vis. Idet Erlend Mamelund skulle gjøre et siste forsøk på å sikre full pott til Norge, ble han revet i skjorta. Sluttsignalet gikk uten at en særdeles irritert Mamelund fikk fyrt av.

Dermed gikk flere av spillerne i tottene på hverandre. Da det endelig roet seg fikk Mamelund og Vignir Svavarsson tildelt hvert sitt røde kort, samtidig som Mamelund ble tildelt frikast. Det kastet tok Kristian Kjelling, men fra langt tilbake på banen var det lett match for den islandske keeperen. Dermed endte bataljen uavgjort.

Nervepirrende
Det åpnet smått imponerende for Hedin og hans mannskap. Etter at Mamelund åpnet scoringsshowet etter 20 sekunder, gikk det meste Norges vei. På et tidspunkt ledet nordmennene med hele fem mål, og til pause sto det 16-13 i norsk favør.

Men etter hvilen våknet guttene fra sagaøya, som under OL overrasket en hel håndballverden med finaleplassen sin. Tre måls ledelse for Norge ble til uavgjort etter ti minutters spill. Ti minutter før slutt ledet islendingene 26-24, og så ut til å være på vei mot seier.

Så svarte Norge. Bjarte Håkon Myrhol reduserte, Lars Erik Bjørnsen utlignet. I den andre enden av banen tettet forsvaret igjen og med ett var Norge igjen det førende laget i det som hadde utviklet seg til å bli en nervepirrende batalje.

Men igjen kom Island tilbake. Sju fattige sekunder før slutt fikk Thorir Olafsson fulltreff og berget poengdeling for Island.

Bjarne Håkon Myrhol og Vegard Samdahl ble norske toppscorere, med seks mål hver.

Neste kvalikkamp for Norge er 26. november mot Belgia.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere