*Nettavisen* Sport.

Full krangel mellom formel 1-stjerner

Foto: Reuters / NTB scanpix

- Jeg forstår at han er opprørt, sier Sebastian Vettel.

24.03.13 12:25

Regjerende verdensmester Sebastian Vettel tok sesongens første seier da han vant Malaysias Grand Prix i formel 1 søndag. Etter løpet måtte han beklage til stallkamerat Mark Webber.

Red Bull-føreren måtte nøye seg med tredjeplass i sesongåpningen i Australia for en uke siden, men var tilbake i toppen i søndagens løp.

Tyskeren, som hadde beste startspor, vant foran australske Mark Webber, men det skjedde på kontroversielt vis.

Ifølge teamsjef Christian Horner hadde de to førerne fått lov å kjempe mot hverandre fram til den siste depotstoppen, men så skulle de holde posisjonene sine og beskytte bilene sine for å få maksimalt med poeng i VM-sammendraget for lag. I stedet angrep Vettel da ti runder gjensto og overtok ledelsen i løpet.

Irritert Webber
Etter målgang snakket de to førerne sammen, og Webber så ikke ut til å være i særlig godt humør under premieseremonien. Vettel beklaget til stallkameraten etter løpet.

- Jeg vil beklage overfor Mark. Han prøvde å redde bilen og dekkene, men jeg tok en stor risiko med å passere ham. Jeg burde ikke ha gjort det, sa Vettel.

- Jeg er ikke helt fornøyd, for jeg gjorde en stor feil. Vi burde ha holdt oss i posisjonene vi hadde. Jeg ignorerte det ikke med vilje, men jeg gjorde en feil i den situasjonen og tok ledelsen fra Mark. Jeg kan forstå at han er opprørt. Jeg ønsker å være ærlig og holde meg til sannheten selv om jeg vet at det ikke hjelper på følelsene hans nå.

Briten Lewis Hamilton ble nummer tre i løpet. Fernando Alonso krasjet ut av løpet allerede under andre runde. Dermed ble det ikke en hyggelig jubileumsmarkering for spanjolen, som kjørte sitt 200. løp.

Tre VM-titler
Sebastian Vettel har vunnet VM-tittelen de tre siste sesongene. Søndagens seier var hans 27. i karrieren.

Han overtok også sammenlagtledelsen i VM-sammendraget. Vettel har 40 poeng og ligger ni foran finske Kimi Räikkönen, som ble nummer sju søndag. Räikkönen vant sesongens første løp i Australia.

Neste VM-runde er Kinas Grand Prix i Shanghai 14. april.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag