*Nettavisen* Sport.

Full krangel om Hoff-utspill

Fotballekspert Ivar Hoff mener fotball er viktigere enn fødsel. TV 2 bør reagere, ifølge likestillingsdirektøren. - Håpløst, svarer TV 2s sportssjef. Hva mener du?

03.11.03 14:18

- Ole Martin Årst skulle vært med, hvis det hadde vært noen ryggrad i gutten, uttalte Hoff under TV 2s direktesending av den dramatiske sisterunden i Tippeligaen. Han fikk støtte av Mini.

Venter reaksjoner

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Synes du Årst valgte rett?
Ja
Nei
Bryr meg ikke

Se resultat

Dette skapte sterke reaksjoner. Konstituert likestillingsdirektør Mona Larsen-Asp og Ap-politikerne Karita Bekkemellem Orheim og Bjarne Håkon Hanssen kom raskt på banen med krav om at uttalelsene til Hoff og Mini bør få følger.

- Dette er bare tragisk. Trist. Jeg regner med at TV2 reagerer overfor slike overtramp internt, sa Larsen-Asp til VG.

TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen sier til TV 2 Nettavisen at han er uenig med Ivar Hoff og Mini. Men i motsetning til politikertrioen mener Taalesen at TV 2-ekspertene har rett til å ha egne meninger.

- Burde vite bedre

- Jeg skjønner ikke at noen i hennes stilling kan bomme så totalt på blinken. Det er så håpløst at jeg blir fristet til å være enig med Hoff. Hvis man tror at de som skriver kronikker og innlegg i aviser, nødvendigvis forfekter avisens mening, så tar man feil.

- Man kan være enig eller uenig i det man sier, men det er ikke dermed sagt at man kan nekte andre å ha egne meninger. De politikerne som uttalte dette, bør vite bedre, sier Taalesen til TV 2 Nettavisen.

- Vil utalelsene få konsekvenser for Hoff og Mini?

- Svaret på spørsmålet ditt er: Nei, det får ingen konsekvenser for Ivar Hoff og Mini. Men jeg håper det får noen konsekvenser for likestillingsdirektøren; At hun tenker seg om før hun kaster seg ut i slike diskusjoner senere, sier Taalesen.

Hva mener du? Diskuter saken her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.