Konene til to av Englands største fotballprofiler, Jamie Vardy (35) og Wayne Rooney (36), møtes i disse dager i en rettssal i London. Det er fordi sistnevntes kone hevder at Rebekah Vardy (40) har solgt informasjon til aviser i England.

Dette skal ha skjedd i 2019, og har skapt store overskrifter i fotballnasjonen. Til tross for at det angivelig er Vardy som skal ha lekket informasjon til pressen, er det hun som saksøker. Vardy går nemlig til sak mot Coleen Rooney (36) for ærekrenkelse som følge av påstandene.

Rettssaken er nå i full gang og Wayne Rooney har allerede vært innom rettssalen for å støtte kona. Ifølge The Athletic kan han bli kalt inn som vitne i saken.

Fotballekspert Kasper Wikestad forteller til Nettavisen at saken skaper store overskrifter i England.

- Jeg leser i utgangspunktet ikke kjendisnyheter, men jeg skal innrømme at jeg har fulgt med litt på dette. Det er en veldig spesiell sak. Den har alle ingrediensene, med Coleen som har gjort detektivarbeidet og Rebekah som mener hun er uskyldig. Coleen virker å ha en veldig sterk personlighet og har styrt disse konene litt, og spiller på det engelske WAG-uttrykket.

Dramaet mellom de to fotballfruene har fått et eget kallenavn i forbindelse med rettssaken. Saken blir nå referert til som «Wagatha Christie». Wagatha spiller på uttrykket WAG, «wifes and girlfriends» til høyprofilerte fotballspillere.

Resten av kallenavnet er hentet fra den kjente krimforfatteren Agatha Christie - og Coleens møysommelige detektivarbeid på Instagram forut for anklagene hun fremmet mot Rebekah.

LES OGSÅ: Fotballfruene krangler så busta fyker: Nå har anklagene nådd et nytt nivå

Massiv medieoppmerksomhet

Coleens ektemann, Wayne Rooney, er i dag manager i Derby County, som rykker ned fra Championship denne sesongen, mens Jamie Vardy på sin side fortsatt er en aktiv fotballspiller i Leicester City. Begge er store navn i England, og det er nettopp derfor saken får såpass stor oppmerksomhet.

Det fikk den også i 2019, da gnister startet å fly mellom de to fotballfruene.

Det hele begynte nemlig med at Coleen Rooney mistenkte at noen lekket historier om henne og ektemannen, og kom derfor opp med en plan for å finne ut av hvem det kunne være.

Hun mistenkte at Vardy stod bak lekkasjene og la derfor ut falske historier og hendelser i sine sosiale mediekanaler. Men Rooney sørget for at det kun var Vardy som hadde tilgang til å se disse.

Mye av det Rooney publiserte ble nyhetssaker i ulike aviser, noe som styrket troen hennes på at det var Vardy som solgte informasjonen videre. Dermed gikk Rooney hardt ut mot Vardy i sosiale kanaler og anklaget henne for å stå bak det som endte som avisoppslag..

Det er derfor sistnevnte nå saksøker for ærekrenkelse. Vardy mener også at det ikke er sannhet i påstandene og at flere personer hadde tilgang til hennes Instagram-konto.

I retten med kona

Så langt er det kun ekteparet Rooney som har møtt opp sammen i retten. Rebekah Vardy har ikke hatt sin ektemann tilstede. Han er nemlig fortsatt i sesong og spilte kamp så sent som tidligere denne uken.

Fotballekspert Wikestad mener det er naturlig at det er nettopp Coleen som får støtte av sin ektemann.

- For Wayne Rooney er sesongen avsluttet og han er også manager, i tillegg til at han som regel har stått for de største skandalene selv. Det er nok ålreit for han å støtte Coleen i dette, når han tross alt ikke har vært verdens beste ektemann selv.

Ektemann Rooney har tidligere vært involvert i flere utroskapsskandaler og har skapt overskrifter også for andre utenomsportslige episoder.

LES OGSÅ: Skandalene forfølger Premier League-kjærestene: Prostituerte, løgner og utroskap

Mulige utfall

Ifølge The Athletic kan ingen havne bak murene i denne saken, da saken er en sivilsak.

Det hele kan imidlertid bli svært dyrt for de involverte partene. Det skal dreie seg om en prislapp på rundt tre millioner pund, avhengig av utfall og saksomkostninger.

Omkostningene skal allerede ha nådd én million pund.