RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full krise i Liverpool

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Fansen slutter å møte opp, klubben er i ferd med å miste mesterligaplassen og de har gjort straffemiss til en lagsport. Det kunne neppe ha vært verre for det gamle storlaget.

Gerard Houllier fortsetter å endre på førsteelleveren, men resultatene nekter å komme. Denne gangen var det Bruno Cheyrou og Vladimir Smicer som hadde fått en sjelden sjanse fra start, uten at det gjorde noe med Liverpool største problem denne sesongen:

Å score mål.

150 millioner for fem mål
Lagets toppscorer er Miachael Owen med sine 14 mål, deretter følger ikke alltid like dødelige Emile Heskey - innkjøpt for rundt 150 millioner norske kroner - med sine fem nettkjenninger. Det er ikke tall som skremmer vettet av en gjennomsnitts Premier League-forsvar, ei heller Fulhams.

Den tidligere Liverpool-stopperen, legenden Tommy Smith, gikk tidligere denne uka ut og slaktet Liverpool etter tapet mot Charlton. Han påsto at det verste ikke var at man tapte mot Charlton, slikt skjedde også før i tiden. Det faktum at man faktisk forventet at det kunne skje, og at det skjedde, var det som var problemet.

Det samme kunne nesten sies før kampen mot Fulham. Riktignok klarte man å selge nesten alle billettene til hjemmekampen mot Fulham (2000 av de 4000 ledige setene mot Charlton var denne gangen okkuperte), så var ikke optimismen overvettig stor i Liverpool-leiren, og frykten skulle vise seg å være berettiget.

Sjanserikt
Riktignok kom laget svært nære en nettkjenning ved et par tilfeller, blant annet da Harry Kewell dunket til fra ti meter etter en drøye times spill, bare for å se treverket vibrere. Deretter da Emile Heskey traff stolpen fra fem meters hold ti minutter før full tid. Som om ikke det var nok så hadde hjemmelaget allerede bommet på straffespark tidlig i omgangen da Steven Gerrard fikk sitt knallharde skudd mesterlig blokkert av Edwin Van der Sar – problemet er at ellevemetere knapt regnes som målsjanser på Merseyside lenger: Liverpool – les Michael Owen – har denne sesongen bommet på annethvert straffespark!

Det eneste som manglet var bare at Fulham hadde tatt med seg tre poeng til London, og de var ikke langt unna da den japanske yndlingen Inamoto skjøt over fra syv meter fem minutter før full tid.

Liverpool-favoritten Milan Baros måtte nok en gang ta til takke med en plass på benken, og man kan ikke annet enn å undres over hvordan Houllier på pressekonferansen uttrykker at spillernes innsats var ”fantstisk”. Liverpool-manageren hevdet videre at hjemmelaget hadde mer enn nok sjanser til å vinne kampen, og presset bra på for å få et mål”.

Akkurat det er det ikke mange Liverpool-supportere som synes er godt nok.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere