*Nettavisen* Sport.

Full krise i Stabæk

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Et toppet Stabæk tapte hjemme for Strømsgodset – og Daniel Nannskog hinket av banen.

09.08.10 00:07

STABÆK-STRØMSGODSET 1-2:

En trener lånt tid, en Mix i kontrakttvist, en syltynn stall, store skadeproblemer gjennom hele sesongen – og resultatet er ikke overraskende:

Norsk fotballs største gledesspreder de siste sesongene er i fritt fall.

Plass elleve leser tabellen, og etter tre strake år med medaljer for bæringene har man i stedet begynt å se nedover på tabellen. Det er ikke lystig lesing – ned til Hønefoss på kvalifiseringsplassen er det i skrivende øyeblikk bare fire poeng. At laget fra Ringerike også viser en langt bedre formkurve enn bæringene betyr at grep snart må foretas for at ikke Stabæk-krisen skal bli fullstendig.

Nannskog-skade langvarig?
Mot Strømsgodset stilte Stabæk sågar tilnærmelsesvis toppet mannskap, mens det på motsatt side sto en Tippeliga-debutant som ikke så ut til å ha nevneverdige problemer med nervene.

Tidligere Everton-keeper Lars Stubbhaug hadde en særs god dag på jobben, og stoppet greit de sjansene hjemmelaget kunne varte opp med. Sant å si var det ikke så mange, Daniel Nannskog hadde to gode før han hinket ut etter en halvtimes spill med tydelige smerter i den venstre låret – påført i det han klinte til fra godt hold. Nannskog fryltes nå å være ute i lang tid.

- Det smalt skikkelig til, men det er ikke den gamle skaden. Skal ta MR i morgen (mandag), skriver Nannskog i en sms til Nettavisen.

Vondt ble verre da Strømsgodsets store formspiller utnyttet rufsete forsvarsspill hos bæringene like etterpå, og Stabæk klarte aldri å svare.

Debutant-skryt
I stedet økte Mohammed Keita til 2–0 tidlig i andreomgangen etter vakkert veggspill med den tidligere Stabæk-spissen Ola Kamara, og det eneste Stabæk kunne notere seg for var ytterligere en skade da Tom Stenvoll hinket ut tidlig i andreomgangen.

Bæringene presset på som besatt på slutten av andreomgangen, og hadde noen utrolige sjanser kvarteret før slutt, men Lars Stubbhaug var i det umulige hjørnet i Tippeliga-debuten.

– Lars står fantastisk i dag, og gjør alltid riktig blant annet på Nannskogs sjanse i starten, skrøt assistenttrener Thomas Ødegaard i pausen.

– Vi har vært fryktelig gode, og jeg er så utrolig stolt over å komme fra Drammen.

I Bærum sier man ikke det samme i disse dager, selv om Jan Banan Tømmernes ga et lite håp med sin sene scoring. Det var ikke nok.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.