*Nettavisen* Sport.

Full Molde-pott etter ydmykelsen

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX

0-5-tapet i Haugesund har virkelig satt fart på 100-åringen Molde.

19.06.11 18:12

MOLDE - SOGNDAL 2-0: Det ble en strålende avslutning på hundreårsjubileumet til Molde Fotballklubb, som ble feiret med pomp og prakt i Molde denne helgen.

Søndag inntok Ole Gunnar Solskjærs lag tabelltoppen med en komfortabel seier hjemme mot Sogndal.

- Bedre defensivt
- Vi slapp ikke inn mål. Det er viktig. Vi viser at vi blir bedre og bedre defensivt. Jeg kan ikke huske at de hadde noen spesielle målsjanser, oppsummerer Moldes trener Ole Gunnar Solskjær overfor TV 2.

Han er imidlertid klar på at Molde også kan prestere langt bedre.

- Vi er ikke i nærheten av det vi kan, men det har vært mye styr med hundreårsjubileumet. Jeg synes likevel gutta har taklet det bra, sier Solskjær.

Vidunderlig skudd
Molde tok ledelsen fire minutter før pause, da Daniel Chukwu Chima spilte fram Pape Pate Diouf, som elegant skrudde ballen i mål nede ved høyre hjørne.

Et kvarter før slutt burde Barry Kader nok ha utlignet, da han kom seg forbi Joshua Gatt og kunne skyte fra god posisjon, men skuddet gikk utenfor målet til Espen Bugge Pettersen.

I stedet gikk Molde opp til 2-0.

Magne Hoset gikk det han trengte av både tid og plass før han fyrte løs fra 20 meter. Skuddet var knallhardt og skrudde samtidig vekk fra Kenneth Udjus, som ikke klarte å beskytte nettmaskene fra ballen.

Det var virkelig en scoring et hundreårsjubileum verdig.

Ni poeng av ni mulige
Chukwu Chima var noen få centimeter unna å øke til 3-0 da han rett etterpå skjøt hardt i tverrliggeren fra skrått hold. Ballen spratt ned og ut, i stedet for inn.

Etter det overraskende 0-5-tapet mot Haugesund 29. mai har Molde tatt full poengpott. Start ble slått 5-1, deretter vant Molde 1-0 borte mot hjemmesterke Strømsgodset og nå var det altså Sogndal som måtte gå av banen med null poeng.

Molde topper dermed Tippeligaen med 23 poeng etter tolv kamper, men Tromsø går forbi med poeng i sin bortekamp mot Rosenborg senere søndag kveld.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag