Gå til sidens hovedinnhold

Full sprekk for Bjørgen

En sjanseløs Marit Bjørgen ble utklasset på den fjerde etappe i Tour de Ski.

Bjørgen gikk ut først i tirsdagens 10 km lange fristiljaktstart, men etter halvgått løp var det tydelig at Rognes-jenta ikke hadde nok krefter til å beholde ledelsen i Tour de Ski etter fire etapper.

Les også:Northug kollapset

For bakfra kom sterke jenter på løpende bånd. Arianna Follis kom tidlig opp i ryggen, og forbi Bjørgen. Og etter hvert ble Bjørgen spist opp av altfor mange løpere.

Super Kalla
Svenske Charlotte Kalla (20) viste seg å være sterkest av alle, og overtok ledelsen i Tour de Ski. Hun leder med 8,5 sekunder på Arianna Follis og 10,1 på Justyna Kowalczyk.

Bjørgen gikk i mål som nummer ni, hele 38 sekunder bak Kalla.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen tapte nye plasseringer, og er nå nummer 11 i Tour de Ski. 20-åringen gikk imidlertid et vesentlig bedre renn enn Marit Bjørgen, og er nå bare tre sekunder bak den norske lagkapteinen i sammendraget. Vibeke Skofterud avanserte tre plasser og er nummer 15, 1.14 bak Kalla.

Steira nest raskest
Kristin Størmer Steira var den eneste av de norske som virkelig fikk det til på den fjerde etappen. Med nest beste etappetid sikret hun seg 40 verdifulle verdenscuppoeng. Sammenlagt i Tour de Ski er Steira nummer 18, 1.18 bak lederen.

Tour de Ski fortsetter med 10 km klassisk intervallstart onsdag, også det i Nove Mesto.

Les også:Fakta om Tour de Ski

Les alt om Tour de Ski i Nettavisens vintersportsmagasin!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.