Gå til sidens hovedinnhold

Full sprekk hindret norsk gullsjokk

- Vi kan vel kalle det en sprekk, sier 26-åringen.

Med Emil Hegle Svendsen ute med sykdom, var det først og fremst Ole Einar Bjørndalen som var Norges sterke kort under 20 kilometer i VM torsdag.

Det åpnet også bra for veteranen, men det var likevel ikke han det skulle handle om denne dagen i Nove Mesto.

Bakfra kom nemlig Henrik L'Abée-Lund, og 26-åringen gikk både bra i sporet og traff blinkene. Etter tre skytinger hadde han skutt feilfritt og kjempet helt oppe i teten.

L'Abée-Lund skulle opprinnelig ikke ha gått torsdagens løp, men kom inn som reserve for Hegle Svendsen.

Da franske Martin Fourcade, som fram til siste skyting hadde hatt god kontroll på løpet, pådro seg én bom, begynte det for alvor og lukte sensasjon over L'Abée-Lunds løp.

Hadde 26-åringen fått ned alle de fem siste blinkene hadde han trolig kunnet feire gull, men nordmannen taklet ikke presset og pådro seg to bom på den siste skytingen.

- En sprekk
Dette kostet L'Abée-Lund mye og han endte til slutt opp som nummer ti, 1.37,3 minutter bak vinneren Martin Fourcade. Tim Burke fra USA ble nummer to, og Fredrik Lindström fra Sverige nummer tre.

- Vi kan vel kalle dette en sprekk, selv om jeg går bra på ski i dag, og bruker tid på skytingen. Jeg vet hvor viktig det er. Jeg følte også jeg hadde kontroll på siste skyting, sier han til NRK.

- Men jeg fikk vel litt småtanker da jeg kom inn der, og hadde sett at det lyste noen grønne tall på tavla mens jeg var ute i løypa, sier han videre.

26-åringen var likevel godt fornøyd med dagen.

- Man blir sliten på siste skyting. Beina rister og det dunker godt. Jeg må si meg fornøyd med 18 treff i dag, jeg er ikke bedre enn det, sier 26-åringen.

Tarjei Bø ga også et lite håp om at han kunne blande seg inn i medaljekampen. Bø skjøt feilfritt på de tre første skytingene, men i likhet med L'Abée-Lund sprakk han på slutten.

Også Bø pådro seg to bom på siste skyting, og havnet med det et godt stykke ned på resultatlisten.

- En svart dag
Når det gjelder Bjørndalen, så skjøt han feilfritt på de to første skytingene, men pådro seg henholdsvis én og to bom på de to siste. Dette holdt ikke til edelt metall for veteranen.

- Jeg skyter én og to bom, og det er for dårlig. Det var tungt mot slutten i sporet også. Jeg klarer ikke helt å henge med på siste skyting og da blir det to bom, sier han Bjørndalen til NRK.

- Vi får nesten satse på de to første skytingene på stafetten, da. Det var en svart dag for oss i dag, sier veteranen videre.

Alt i alt så det meget lyst ut for Norge før den siste skytingen, men noe mer mørkt ut etter, altså.

Tarjei Bø ble til slutt nummer 14, Ole Einar Bjørndalen nummer 24 og Lars Helge Birkeland nummer 42.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken