*Nettavisen* Sport.

Full støtte til Rekdal

Styreleder i Norsk Toppfotball, Olav Boksasp, mener Vålerengas kampprogram er fullstendig uakseptabelt. Nå stiller han klare krav til fotballforbundet.

16.09.05 14:02

Vålerenga stilte med et B-lag og tapte 0-3 på hjemmebane i torsdagens førsterundekamp i Uefa-cupen mot Steaua Bucuresti. På grunn av det knalltøffe kampprogrammet valgte Kjetil Rekdal å slippe til tre spillere som ikke har spilt et eneste minutt eliteseriefotball tidligere i sesongen.

Det har Olav Boksasp full forståelse for, selv om konsekvensen er at Norge mister verdifulle poeng på Europa-rankingen.

- Det var en konsekvens av at Vålerenga må spille fire kamper på ti dager. De kan ikke slite livet av elleve mann. Derfor må de stille med redusert lag, og det er ikke norsk fotball tjent med, konstaterer Boksasp.

- Kan ikke sitte stille
På Vålerengas hjemmeside tar sportslig administrator Lars Bohinen til orde for å få Norsk Toppfotball på banen.

- Dette kan ikke Norsk Toppfotball sitte stille og se på neste år, for det må være i norske toppklubbers interesse at vi kan stille så gode lag som mulig når vi representerer i Europa, sier Bohinen.

Boksasp er enig, og forteller til TV 2 Nettavisen at temaet står på agendaen når de norske toppklubbenes interesseorganisasjon samles cupfinalehelgen. Der vil de formulere klare krav til fotballforbundet foran neste sesong.

Krav til NFF
- Vi vil fremme et absolutt ufravikelig krav om at det minst skal være 78 timer mellom to kamper. Vi vil også kreve at fotballforbundet i terminlista legger inn minst to åpne datoer der eventuelle hengekamper kan spilles, sier Boksasp, som viser til at norsk fotballs nye hverdag med mange lag i europacupene fremtvinger endringer i den nasjonale terminlista.

- I år har vi Rosenborg i Champions League og fire lag i Uefa-cupen. Det er jo helt fantastisk for norsk fotball. Men det krever at vi legger forholdene maksimalt til rette for de klubbene som skal ut å representere Norge. Maksimalt, understreker Boksasp.

- Felles ansvar
Han slår fast at serieadministrasjon ene og alene er fotballforbundets ansvar. Likevel er han forsiktige med å plassere ansvaret for Vålerengas ekstremsituasjon på forbundet alene.

- Formelt var jo omberammingen av hengekampen mellom Vålerenga og Molde et kompromiss begge klubbene aksepterte. Men situasjonen er jo helt vanvittig. Nå har vi et felles ansvar for å sørge for at noe tilsvarende aldri skjer igjen, sier Boksasp.

Søndag fortsetter Vålerenga sin høstmaraton med lokaloppgjøret mot Lillestrøm på Ullevaal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.