RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full støtte til vraket Hushovd

(Sirotti)
Sist oppdatert:
- Garmin har ikke vist ham respekt, mener Fabian Cancellara.

Brorparten av verdens beste sykkelryttere er i Spania for å forberede seg til lørdagens vueltastart i Benidorm.

Det er ikke den regjerende verdensmesteren, ettersom Garmin-Cervélo valgte å prioritere andre ryttere foran etapperittet.

Jonathan Vaughters har mottatt massiv kritikk etter den vågale avgjørelsen. Nå får han mer:

- Dette handler om ren og skjær folkeskikk. De har ikke vist ham respekt. Han har gitt så mye for laget de siste årene, sannsynligvis mer enn laget har gitt tilbake. Dette er ikke måten å takke for hjelpen på, sier Fabian Cancellara til Cycling Weekly.

Sammenligner med O'Grady
Det er nemlig ikke bare etapperittet som går fløyten for 33-åringen, men også en optimal oppladning til forsvaret av VM-tittelen.

Les også: Ingen vuelta for Gabriel Rasch

Cancellara bruker også Leopard Treks behandling av Stuart O’Grady som eksempel. 37-åringen vender hjem til GreenEDGE og Australia foran neste sesong.

- Ikke å ta ut en rytter fordi de skal til et annet lag, er noen ingen bør gjør. Stuart forlater oss neste år, men vi lar ham ikke være hjemme på grunn av det, bemerker han.

- Synes synd på Hushovd
Og flere er på linje med den temposterke sveitseren. O’Grady er nemlig heller ikke imponert over Vaughters i denne saken.

- Jeg involverer meg vanligvis ikke i slike saker, men jeg klarer ikke å holde igjen. Jeg er svært skuffet over at verdensmesteren ikke får kjøre rittene han ønsker seg.

- Jeg vet alt om hva det vil si å ofre seg for lagkamerater, og laget skulle heller være stolte over å ha med seg regnbuetrøyen til rittet. Spesielt ergrer det meg at det rammer en rytter av Thors kaliber. Han er blant de hyggeligste guttene i feltet. Han ofret en podieplass i Paris-Roubaix for en lagkamerat. Han har endelig vunnet regnbuetrøya og har æret den med måten han jobbet på under Tour de France. Jeg synes skikkelig synd på ham, erkjenner O’Grady.

Står fast på avgjørelsen
Garmin-Cervélo står på sin side fast ved at det var muligheten til å gi andre (og yngre) krefter sjansen som gjorde at de utelot Hushovd fra uttaket til det spanske etapperittet.

Sportsdirektør Bingen Fernandez tror heller ikke at avgjørelsen ødelegger VM-forberedelsene.

- Thor har andre ritt (for eksempel Tour of Britain), men han har i hvert fall ritt å kjøre. Jeg ønsker ham alt det beste, og håper han kommer i formen som gjør at han kan vinne tittelen igjen, sier Fernandez til Cycling Weekly.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere