Gå til sidens hovedinnhold

- Full tillit til keeperne

Ola By Rise mener Norge ikke har noe keeperproblem, selv med Thomas Myhre borte.

ULLEVAAL (Nettavisen): Rune Allmenning Jarstein (22) og Håkon Opdal (24). Norges burvoktere mot Malta og Ungarn er både unge og uerfarne - til sammen har de kun to landskamper mellom dem. Men keeperveteran og landslagsassistent Ola By Rise har full tillit til de to sisteskansene – enkelte småglipper denne sesongen til tross.

- Jeg synes begge keeperne har vært meget stabile over tid, og de feilene som er blitt gjort denne sesongen, er småglipper, poengterer mannen som fikk hele 457 kamper for Rosenborg i sin tid.

Selv i Thomas Myhre landslagsfravær, mener den gamle burvokteren at det ikke er noen grunn til å være bekymret for sisteskansene.

- Det viktigste er ikke fokusere på hva spillerne og keeperne gjør galt hele tiden, men faktisk alt det positive de gjør. Jeg mener vi har to gode keepere som har prestert bra denne sesongen.

Fra tre til to
Tidligere har det vært tradisjoner med tre keepere på landslagssamlingene. Da har man i stor grad spilt med to lag mot hverandre, med hver sin keeper. Thomas Myhre har stort sett trent ved siden av, sammen med keepertrener Jørn Jamtfall.

At begge keeperne nå skal er tenkt å være med på den ordinære «kamptreningssituasjonen» skal være noe av grunnen til at man ikke har plukket ut mer enn to målvakter denne gangen – selv om det fort kan skje.

- Vi får se det litt an. Blir det noen skader eller en utvisning i den første kampen, så vil vi selvsagt hente inn en ny mann, sier Ola By Rise til Nettavisen, og bekrefter at de allerede nå vet hvem denne back upen er – uten å ville avsløre vedkommende.

Vet hvem som står
Assistenttreneren ønsker heller ikke å avsløre hvem som vil ble sendt ut med hansker på, når Norge tar imot Malta i den første av årets kvalifiseringskamper den 2. juni. Men vedkommende vil få hurtig beskjed.

- Vi har første samlingsdag allerede tirsdag om en uke. Det skal ikke gå langt tid før vedkommende får vite at han vil starte – det er best slik, da får han tid til å forberede seg mentalt.

- Har dere bestemte dere for hvem det blir?

- Vi føler oss ganske sikre på hvem det blir, og det har vi gjort en stund, sier By Rise, men kjøper ikke umiddelbart argumentet om at det dermed lukter Opdal.

- Keeperne har ulike kvaliteter, og det er viktig med egenskaper som å kunne plukke ned ballen i feltet, være god med bena, og starte kampen kjapt, understreker landslagssjefens nestkommanderende.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album