*Nettavisen* Sport.

Full tillit til stallfolket

Foto: (Hesteguiden.com)

Velkjørende Herman Tvedt og Svein Ove Wassberg kjører våre bankere torsdag. Sjekk torsdagens travtips til Bergen.

03.02.11 13:55

Bergen travpark er alene om kveldstravet torsdag og dermed er det dobbel V5 på Travparken i Åsane. I V5A-spillet ser det forholdsvis oversiktlig ut, mens B-spillet kan gi gode kroner.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Bergen torsdag

Det er ikke noe nytt at det finnes velkjørende stallmenn i Bergen og denne torsdagen får de to beste vår fulle tillit. Herman Tvedt (sønn av Rolf Tvedt) har tross sin unge alder allerede vist eminente kuskeegenskaper og mangeårig landschampion Svein Ove Wassberg (sønn av Ove Wassberg) er trolig Bergens beste kusk.

Herman Tvedt får påny sjansen bak lovende 3 Nibley L.B. i V5-2A. Nibley L.B. har vunnet fire av sine fem starter på norsk jord, og tapet kom på en dag da hesten var syk. Nest sist var Nibley L.B. rågod vinner fra tet på Forus og en så god hest som Seaman kunne ikke utfordre nedover oppløpet. Sist var kanskje ikke Nibley L.B. like god da han på litt stive ben innfridde som 1,5 oddser. Den gang satt pappa Rolf Tvedt i sulkyen, vi vurderer det dithen at det er en klar fordel at unge Herman er tilbake i sulkyen torsdag.

Nibley L.B. har trukket et perfekt tredjespor bak bilen, har ved flere anledninger vist at han kan åpne bak bilen og dette lukter ledelse fra start til mål. Vår banker i V5A-spillet.
Rangering V5-2A: A: 3 B: 5-7-4-2-1 C: 10-8-12-9-11-6

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (artikkelen fortsetter under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

Styrkefenomenet Balder Exclusive er tilbake i Bergen hos Gaute Lura etter et opphold hos den svært dyktige danske travtreneren Flemming Jensen. Innfridde vel ikke helt for Flemming, men både sist og nest sist gjorde Trade Balance-sønnen gode løp mot tøff motstand i Sverige. Nå er det tilbake til helt andre omgivelser og over 2600 meter tror vi at niåringen tygger ned alle tilslutt.

Klikk her for å se våre V5B-tips til Bergen torsdag

4 Support Vacation (fin hoppe dette) er kjøpt til Bergen og 9 Shining Lantern er begge fine hester, men vi tror uansett at Balder Exclusive tygger ned alle tilslutt sammen med meget velkjørende Svein Ove Wassberg.
Rangering V5-4B: A: 13 B: 4-9-6 C: 1-5-8-11-10-12-7-3-2

V5-1A:
1 Hæve Alma blir nok A-spillets største favoritt og jager sin fjerde strake seier sammen med Odd Storetvedt. Og det er ingen tvil om at det er en berettiget favoritt. Har vært helt overlegen i sine to siste seiersløp, og det er trolig bare galopp som kan felle henne torsdag. Innersporet i volten kan således være et lite usikkerhetsmoment og vi spekulerer litt.

5 Myrprins har opptrådt variabelt i det siste, men går ned en klasse denne torsdagen og viste litt formforbedring sist. Kan muligens sitte i tet på et tidlig tidspunkt her, og blir vårt første motbud. Både 8 Skøiars Kvikken og 9 Vertigo Jette har vist formstigning i det siste og uten galopp kan begge være med i striden her. 6 Frøen Odine gjorde noen fine tidlig på høstparten, men har vært helt utafor i det siste. Kommer tilbake etter pause nå, og passes litt.
Rangering V5-1A: A: 1 B: 5-8-9-6 C: 10-4-11-3-7 D: 2

V5-3A:
Stor favoritt i den tredje avdelingen også i form av den ferske V75-vinneren fra Forus, 5 Lovestrong. Sju seire på tolv starter for vossingen nå og det må være en bra sjanse påny, selv om han møter et par gode konkurrenter.

10 Ofelia Reerstrup gjorde en svett sisterunde sist og var ikke langt fra å slå gode Cosmo Marie. Kom til Norge med gode meritter fra Danmark og kan trolig ventes enda litt forbedret i sin tredje start på norsk jord. 2 Maksi Winner hadde en flott treårssong og har trukket et vakkert andrespor bak bilen og må passes derfra.

11 Eck Legendary K. var sterk da han tok ned vår banker Fidilo nest sist, og duger fortsatt uten galopp. 8 Shocking Gidde vant et taktikkløp sist, fra spor åtte ser det vanskelig ut å gjenta.
Rangering V5-3A: A: 5 B: 10-2-11 C: 8-3-6-1-12-4 D: 7-9

V5-4A/1B:
Kveldens spillenøtt og her er det langt mellom stjernene. Nykommeren på stall Tvedt, 7 Perhaps Dalimo får tipset. Var blant de to første på alle sine fem starter i Danmark i fjor som treåring og dersom hesten er akklimatisert for de norske forholdene må det være en flott vinnersjanse sammen med Herman Tvedt.

9 Nighttrain Shadow var svært god toer etter galopp nest sist, ikke like god sist. Slett ikke utenkelig at løpet nest sist satt i beina. Helt riktig motstand torsdag og klart seiersaktuell. 12 O'Lord Skovbjerg ga seg skuffende lett fra tet i debuten for Jan Erik Landass. Løp i kroppen nå og ikke umulig at hesten går bedre bakfra. Var knallgod toer bak Blue Man Chip på Sørlandet i fjor sommer.

Fra strekdistansen er det kanskje først og fremst 6 Pearl Harbour D. som kan være aktuell. Satt litt fast i sin siste start og kan muligens fange taktpinnen her fra sitt springspor. 15 Valley Boss ble kjørt smart sist og takket for spareløp med å spurte flott til andre. Vrien utgangsposisjon torsdag, men er i form.
Rangering v5-4A/1B: A: 7 B: 9-12-6-15 C: 13-4-2-1-14-11-10-8-5-3

V5-5A/2B:
Hurtige 5 Tora Stjerna legger dette feltet på rygg på normalform. Gjorde flere flotte løp i regi Erik Killingmp og sprint er et pluss. Debuterte i Bergen i et V75-løp i september, men fikk ikke med utfallet å gjøre da. Trener ifølge våre rapporter flott og blir vår klare favoritt.

2 Haukeli Nora obset vi litt for sist og hoppa gjorde et bra løp som toer bak Konge Blesen. Flott startspor torsdag og karrierens tiende seier kan sitte i løp nummer 59. 9 Mørtvedt Ravn gjorde sitt første løp etter pause sist og holdt farten flott til mål. Sprint er kanskje ikke en fordel, men Mørtvedt Ravn går til mål.

4 Kandidaten sprang inn over 100 000 kroner i 2010, men falt ut av det på høstparten og imponerte heller ikke sist. 3 Maximus holder fortsatt knallform og det er ikke helt utenkelig at Maximus kan ta en sjelden seier her. 8 Rapp Hege har trukket et vondt startspor, men formen er utmerket.
Rangering V5-5A/2B: A: 5 B: 2-9-4-3-8 C: 11-1-10-7-6-12

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bergen torsdag

V5-3B:
9 Vangen Glunten holder kalasform og jager sin tredje strake seier. Vant sprettlett i Bergen nest sist og gjorde et flott seiersløp i monte på Forus så sent som tirsdag. Her kan Lars Tore Hauge sitte tidlig i tet igjen, selv fra tillegg. 10 Gilborken viste strålende fightervilje ved å vinne sist etter et tungt løp. Går til mål og formen er stadig oppadgående.

1 Gjerde Åsar står som vanlig fint til. Måtte strekke våpen for Gilborken på de aller siste metrene nest sist og er seiersaktuell herfra. 11 Rubin har falt tilbake til gamle galoppsynder nå og er muligens over den største toppformen. Motstanden er dog fortsatt overkommelig. 5 Lykkesiv var forbedret igjen sist og er ikke helt sjanseløs.
Rangering V5-3B: A: 9 B: 10-1-11-5 C: 2-7-6-3-4-8

V5-5B:
Vi jaktet 5 Pay Streamline sist og vi jakter Pay Streamline igjen. Her er det form og vallaken satt fast som klink vinner sist (bak Xanadu og You Do Kievitshof). Her kan det bli en fortjent seier igjen.

4 Thoj Story holder superform og var nok seiersfarlig når galoppen kom under angrep 500 fra mål sist. Her kan det bli tet, så får vi se om Herman Tvedt velger å sitte foran, eller kjøre på sjanse. 6 You Do Kievitshof advarte vi mot som storfavoritt sist, med rette. Måtte riktignok tåle en tøff innledning på vei til tet da, og det kan bli en krevende reise igjen.

10 Golden Tibur vant i Bergen tredje sist, men har ikke vært som best i sine to siste starter. Er nok avhengig av å det litt servert. Med gode rygger i sisterunden kan det gå veien. 2 General Liberty og 9 Quillity's Desperado hadde flotte sesonger i fjor, men holder begge noe usikker form nå.
Rangering V5-5B: A: 5 B: 4-6-10-2-9 C: 11-1-8-7-12 D:3

HTML EMBEDNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.