Gå til sidens hovedinnhold

Full Tour-satsing for langrennsgutta

De norske langrennsgutta har ingen planer om å nedprioritere Tour de Ski i OL-sesongen.

Eldar Rønning har varslet at han ikke vil gå, men ellers er planen at Norge stiller mannsterke i Touren i månedsskiftet desember/januar.

- Vi ser på Tour de Ski som en utmerket måte å forberede oss til skirenn i høyden. Alle etappene utenom Oberhof har elementer av høyde. Men det blir ikke til enhver pris, og vi må se an hvis noen blir syke eller slitne, sier landslagstrener Trond Nystad til NTB.

OL-løypene i Sotsji ligger på rundt 1500 meters høyde. Tour de Ski arrangeres fra 28. desember til 5. januar. OL starter 7. februar.

Russere står over
Mandag skrev Adresseavisen at mange av de russiske landslagsutøverne dropper Tour de Ski.

- Det får de stå for selv. Det er ikke så mange av dem som har hevdet seg sånn i Tour de Ski, med unntak av Alexander Legkov og Maxim Vylegzjanin, mener landslagstreneren.

Legkov vant foran Petter Northug sist sesong, mens Vylegzjanin ble nummer fire. I tillegg ble Ilja Tsjernousov nummer sju. Legkov har gjort som Petter Northug, og valgt å stå utenfor landslaget.

Sykdom
Det norske allroundlandslaget er på samling i Lillehammer fram til onsdag. Martin Johnsrud Sundby og Petter Eliassen måtte reise hjem på grunn av sykdom, men de er snart tilbake i full trening.

- Begge har fått en lett forkjølelse, og det er noe som hører til årstiden. Det blir et par dager med rolig trening, forteller Nystad.

Landslaget har stort sett unngått sykdom og skader i sesongoppkjøringen. I sommer måtte Sjur Røthe trene alternativt i seks uker på grunn av tretthetsbrudd.

- Vi har fått trent meget bra, og alt har stort sett gått på skinner, sier Nystad.

I midten av oktober reiser landslaget på en tre uker lang samling i Livigno og Val Senales. Sesongstart er på Beitostølen 22.-24. november.

Når det gjelder Petter Northug, er han fortsatt ikke helt frisk etter sykdommen som satte ham utenfor i begynnelsen av september. Han er fortsatt ikke tilbake i full trening, forteller Eirik Myhre Nossum til NTB. (©NTB)

Kommentarer til denne saken