RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full vinter i Trondheim

Meget formsterke Winter Weather er en våre to bankere på Leangen mandag. Sjekk våre travtips.

Det er en fantastisk travuke som står for tur og til helgen er det altså Oslo Grand Prix på Bjerke. Fra og med denne mandagen er det også lunsjtrav på mandagene. Det innebærer at det vil bli lunsjtrav både på mandager, tirsdager og torsdager i sommerhalvåret. Torsdag er det også ekstra V75-omgang på Åby travbane i Gøteborg, så det er mye å glede seg til. Mandag kveld er det imidlertid dobbel V5 på Leangen i Trondheim. Og i to vanskelige V5-spill går vi til det uvanlige skritt å spille to jenter som bankerkusker i hvert sitt V5-spill.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Strykninger gjør veien enklere
Ettersom Expensive Royal er blitt strøket i V5-3A som er et monteløp, synes vi 9 Sean Trot står igjen som den soleklare favoritten i dette løpet. Også 6 Smooth Criminal er strøket og dermed står det igjen kun sju hester i dette løpet. Sean Trot ris i kveld av flinke Hege Solvang Morken fra Skaun. 28 år gamle Hege vant sist mandag monteløpet med en god Solli Mai og tok dermed årets andre monteseier på kun 12 forsøk (vant med Tatiano Bob 23. januar).

I fjor ble det to seire på 25 forsøk. Selvtilliten skal være i orden etter seieren sist mandag, og motstanden er ikke veldig sprek mandag. Skal riktignok hente 20 meter på 4 Canny Boy, men i et lite felt tror vi det går fint for Sean Trot. Som vant i monte i sin nest siste start på nettop Leangen. Vi bankerspiller Sean Trot i V5-3A.
Rangering V5-3A: A: 9 B: 4-7 C: 2-3-1-5

Annonse: Øivind Grøstad med solide tips til Bjerke onsdag/torsdag og nesten 80 000 kroner innspilt

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Stall i knallform
Magne Olsen er en real hestekar og hingsteholderen og travtreneren fra Heimdal har virkelig sving på stallhestene for tiden. For et par uker siden tok den flotte hoppa Vacation Kosmos en bejublet V75-seier på hjemmebane (100 000 kroner i førstepremie). Sist mandag presenterte Olsen en opplagt Rico Lundager etter pause på Leangen, og torsdag tok en god Gelinotte Trotter en overraskende lunsjseier på Bjerke. I V5-3B som er et ungdomsløp skal hans datter Janne E. Olsen sette seg opp bak familiehesten 2 Winter Weather som holder hysterisk form og var strålende vinner fra tet 17. april og gjorde et kanonløp fra dødens på Biri i sin siste start.

Vi pratet med Magne Olsen mandag morgen og han hadde ingen innvendinger mot vårt bankerspill og kunne også fortelle at Janne kjenner godt til hesten, selv om hun ikke jobber på stallen til daglig. Janne kjører ikke veldig mange løp lenger, men hun har allerede vunnet løp i år (med Storm Junior 5. mars). Det er faktisk ett av kun to løp hun har kjørt i år. Spor to i volta med kun fire hester fra strek skal ikke by på problemer og motstanden er klart overkommelig. Vi bankerspiller i en utfordrende B-omgang.
Rangering V5-3B: A: 2 B: 7-3-1 C: 6-5-4-8-10-11-12-9

V5-1A - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
Vi har allerede ved to anledninger i 2012 bankerspilt 7 Schuvablessa med suksess på Leangen, men i kveld er vi mer usikre. Sprint, bilstart og spor sju bak startbilen er neppe ideelt for hoppa som fortsatt er svært ustabil. Til tross for galopp innledningsvis sist, vant hun overlegent. Men i kveld er motstanden skjerpet og vi føler det er riktig å gardere. Ikke minst siden hoppa er markert på formidable 87 prosent av kupongene kl 13 mandag.

12 Elve Prinsen setter vi nærmest. Litt dårlig startspor, men Brækken-traveren står fint inne i dette amerikanerløpet. Formen er bra og med litt klaff underveis kan hesten vinne igjen. Stallkompis 8 Spik Viktor får Atle Solhus som kusk, det er så spennende at vi setter denne inn som tredjevalg. 10 Rampelars var ikke langt bak gode Alsaker Faks nest sist, mer på det jevne sist. Gjentar Rampelars prestasjonen fra nest sist, duger han godt her. 6 Møy Linsi gjør stort sett ikke annet enn å galoppere for tiden, men hoppa har fin kapasitet.
Rangering V5-1A: A: 7 B: 12-8-10 C: 6-1-2-5-11 D: 4-3-9

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på lyntotokupong

V5-2A - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
Svært fin opgave for 7 Blikkstra her. Hoppa satt fast i det lengste sist, men spurtet flott når åpningen kom. Kveldens motstand er svært laber og havner hoppa noenlunde på det fra sjuendespor bak bilen, er det fin vinnersjanse. Dog ikke den selv som skal gjøre for mye selv og da er garderinger påkrevet.

10 Snonsøy Tinjar står 20 meter bedre til kontra Blikstra enn når de møttes sist. Vallaken har nå fått to løp i kroppen etter lang pause. Klart motbud. 6 Buaas Terna har mest fart av alle i dette løpet, men er nesten umulig å få feilfritt rundt for tiden. Vi varsler uansett tidlig i helt riktige omgivelser. Kun markert på fire prosent av kupongene. 3 H.G. Jo dukker opp etter pause i ny regi. Viste talent som treåring. Outsider. 11 Ill Trolla og 12 Mai Elena viser ikke toppform, men står begge fint inne grunnlagsmessig i et uggent løp.
Rangering V5-2A: A: 7 B: 10-6-3 C: 11-12-9-1-8-2 D: 5-4

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Når hest, kusk og stall er i form er det verd å ta rygg. Alltid like imøtekommende Magne Olsen (vi pratet med ham mandag morgen), har altså knallform både på stall og som kusk. Her satser han mot tet med 2 Chasan som holdt farten flott til tredje i årsdebuten. Femåringen har talent og motstanderne er ikke allverden og løp i kroppen hjelper selvsagt veldig godt på. Nede som et niendevalg i spillet, det kan da ikke være riktig. Vi heiser hesten til topps på vår rangering.

Annonse: Øivind Grøstad byr på en helfrisk ide i V5-4A/V5-1B og klokkene lyver som kjent aldri.

Dog kan han bli svart ut fra start av 1 Back Tee (som er svært variabel bak startbilen). Sjoner-hesten har toppform, men kan også bli overflydd og kusken er defensiv. 9 Richie Coger var bra da han gjestet Leangen nest sist og har fine rygger fra start. Kan vinne. 7 Moni Vic spurtet flott på Biri sist (sene luker) og tåler å gjøre litt selv. 6 More Action galopperer ofte, men har vist at han duger felifritt.

10 Pepino News holder flott form og var brukbar toer i et ungdomsløp sist mandag. 12 Bungalow Bill har skuffet i regi Jomar Blekkan, men er grunnkapabel. 11 M.S. Capise ble et voldsomt stallskrik for fjorten dager siden med Eirik Høitomt som kusk, men skuffet litt da. Ikke glem denne i kveld.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 2 B: 1-9-7 C: 6-10-12-11-8-3-5-4

V5-5A/V5-2B - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
7 Storm Junior bomber trolig til tet igjen og nå er det sprint igjen for Nordtømme-traveren. Kunne ikke svare speedige Run Odd sist det var sprint, men var flink toer. Storm Junior får tipset i et åpent løp.

11 H.B. Lykkesvarta var klart slått av vår favoritt 5. mars, men avsluttet flott til annen. Hoppa har bekreftet form etter det og klaffet det sånn noenlunde fra bakspor er hun seiersaktuell. Det er også 5 Lykkelandets Oscar som er i veldig fin form. Årets første seier kan være innen rekkevidde her.

8 Snonsøy Kvikka var svært positiv fjerde i sitt første løp etter seks måneders pause for to uker siden. Det løpet har garantert gjort godt. 12 Englevakt er blant de beste på kapasitet i dette feltet, men tolvtespor og sprint trekker begge kraftig ned.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 7 B: 11-5-8 C: 12-4-10-2-6 D: 1-3

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-4B - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
På utregning er 1 Itsy en klar vinner i dette løpet. Fireårshoppa spurtet gnistrende i sitt andre løp etter lang pause sist på Leangen og var ikke langt bak storfavoritten Delicious Avista i mål. Med to løp i kroppen er hoppa et klart førstevalg her. Her blir det tet eller lederryg (er trolig best med ryggløp).

3 Kiss Me Kemp var en gedigen skuffelse i norgesdebuten for Roar Walsøe. Må vise langt bedre for å vinne dette, men kommer seg muligens til tet og yter kanskje bedre derfra? 4 Flying Princess var vårt drag nest sist i et stayerløp. Den distansen fant hoppa for lang. Sist var hun tilbake i godt slag. Billig oppgave i kveld, men likevel nede som et niendevalg. Se opp. 6 Oriental vant på Bergsåker tredje sist, etter et tøft løp. Da kan svensken naturligvis vinne her også.

7 Moni Strong er i kapabel fireåshoppe som varierer voldsomt i prestasjonene. Bra fra dødens sist, men klart slått av Itsy da. 11 Boggy Victoria orket ikke 3140 meter sist, nå er distansen 1000 meter kortere. 12 Okapi Garbo viste fremgang sist, men står tøft til i kveld.
Rangering V5-4B: A: 1 B: 4-6-7 C: 11-12-2-10-9

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong


V5-5B - Kaldblodshester. 1640 meter voltestart.
Femten hester til start her over tre distanser og slett ikke lettløst, om da ikke storfavoritten 4 Solør Stegg skikker seg vel. Svært imponerende seier i Østersund tredje sist, ble etterfulgt av en sikker seier på Leangen nest sist. Ble derfor hardt betrodd i V75 på hjemmebanen i sin siste start, men trøtnet da betenkelig mye fra start. Solør Stegg har alltid vært variabel i sine prestasjoner og vi er ikke sikre på hesten nå etter innsatsen sist. Kommer Blekkan seg foran, blir han uansett vrien å slå. Men 87 prosent er drøyt for en såpass usikker krabat.

11 Tangen Tinn har trukket et flott springspor på 20 meter tillegg og har i tillegg varslet form på slutten. Hevdet seg strålende i V75 i fjor og må tas på alvor nå. Spillerne er ikke med på notene, nede som et sjettvalg og markert på kun tre prosent. 7 Nordlirappa og 8 Vill Dina gikk likt i mål sist, men kunne ikke helt true Vorset Ivers da som annen og tredje i mål. To av mange outsidere i dette løpet. 15 Vorset Ivers har en tøff oppgave i kveld, all den tid det er sprint og mange hester å passere underveis.

2 Soløy Morten vant et tilsvarende løp for fire måneder siden, men har ikke vært på topp siden. 6 Hellepål står 20 meter bedre til kontra mange av konkurrentene i kveld. Se litt opp for denne.
Rangering V5-5B: A: 4 B: 11-7-8-15 C: 2-6-3-1-12-9-5-10-14 D: 13

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere