*Nettavisen* Sport.

Fullbyrdet redningsaksjonen

Foto: Rune Stoltz Bertinussen (Scanpix)

Magne Hoseths fulltreffer mot Tromsø gjør at Molde kan glemme både nedrykk og kvalifisering.

18.10.10 21:11

TROMSØ - MOLDE 0-1:

Molde sto med 20 poeng etter 22 serierunder. Faren for å rykke ned fra Tippeligaen var høyst reell.

Da tok Molde-ledelsen grep. Trener Kjell Jonevret fikk sparken, og inn ble Uwe Rösler hentet som redningsmann.

Fem kamper senere er redningsaksjonen fullbyrdet.

Magne Hoseth scoret kampens eneste mål på Alfheim mandag kveld, slik at Molde slo Tromsø. Dermed har Molde tatt 13 poeng på fem kamper under Rösler, og nå er plassen i Tippeligaen sikret. Hønefoss på kvalifiseringsplassen kan riktig nok komme opp på samme poengsum som Molde, men har ingen reelle sjanser til å utligne Moldes målforskjell.

Les også: Presentert som Tromsø-spiller

Mål på riktig tidspunkt
Scoringen kom minuttet før pause, da Hoseth vendte opp og prikket ballen i lengste hjørne fra 17 meters hold.

I spill og sjanser var Tromsø det beste laget, men Espen Bugge Pettersen leverte en meget solid innsats i Molde-målet og sørget for å holde buret rent.

- Vi tar tre poeng, og det var det viktigste i dag. Det var litt uventet, erkjenner Molde-trener Uwe Rösler, som innrømmer at Molde hadde marginene på sin side.

- Det var to jevne lag, men vi fikk mål på riktig tidspunkt. Tromsø kontrollerte førsteomgangen, men skapte ingen hundreprosentsjanser, og vi hadde en keeper i toppklasse, konstaterer Rösler.

Uaktuelt å bli
Med tippeligakontrakten i lomma kunne tyskeren åpne for en liten feiring i Tromsø mandag kveld. Men for hans egen del er det fortsatt uaktuelt å jage nye triumfer for Molde neste sesong.

Röslers familie har som kjent flyttet til England.

- Hadde anledningen bydd seg litt tidligere, hadde det vært mer aktuelt. Det har vært en stor opplevelse i en fantastisk klubb, men jeg gleder meg til å reise hjem til familien, sier han.

For Tromsø betyr tapet at de nå kan vinke farvel til sølvmedaljene i Tippeligaen. Avstanden opp til Vålerenga er hele åtte poeng når det ikke er mer enn ni poeng igjen å spille om.

Per-Mathias Høgmos har seks poeng til gode på Haugesund og Odd Grenland, og har sånn sett fortsatt god kontroll på tredjeplassen i ligaen.

- Vi styrer alt, og at Molde reiser hjem med tre poeng er jævlig bittert, oppsummerer landslagsback Tom Høgli.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.