Gå til sidens hovedinnhold

Fullstendig kaos på tribunen i England-kamp: - Dette er virkelig forferdelig

De ungarske tilhengerne barket sammen med sikkerhetsvakter på tribunen i kampen mellom England og Ungarn.

ENGLAND - UNGARN 1-1:

England gikk på et overraskende poengtap hjemme mot Ungarn tirsdag kveld da de spilte 1-1 mot det ungarske landslaget. Men det var ikke det som skjedde på banen som kom mest i fokus i denne kampen.

Med mindre enn fem minutter spilt av VM-kvalifiseringskampen skal de ungarske supporterne ha begynt å lage bråk på tribunen. Det melder flere engelske medier.

Ungarn-supporterne skal ha barket sammen med sikkerhetsvaktene på Wembley. Politiet skal ha kommet raskt til stedet for å prøve å roe ned Ungarn-supporterne og få kontroll på situasjonen. Hendelsen skal ha foregått i flere minutter.

- Virkelig forferdelig

På videoer og bilder fra hendelsen kan man se at politiet slår med batonger mot Ungarn-supporterne for å prøve å få kontroll.

- Dette er virkelig forferdelig. Vakter ser ut til å bli drevet tilbake, og det ser ut til at flere titalls Ungarn-supportere tvinger dem tilbake. De er i undertall. Det er ganske vanskelig å holde øye på kampen når vi ser disse bekymringsfulle scenene, rapporterte John Murray for BBC.

Ifølge den kjente BBC-journalisten Phil McNulty skal også de ungarske supporterne først ha buet på de engelske spillerne da de gikk ned på kne før kampen. Ikke lenge etter skal opptøyene på tribunen ha startet.

Bildene fra Wembley har fått flere til å reagere. Fotballekspert Stan Collymore mener det er på tide å utestenge Ungarn.

- Utesteng Ungarn. Umiddelbart. Hvordan ultras-ene har fått billetter i London vet gudene. Et symptom på den ekle høyreorienterte nasjonalismen i Ungarn, skriver han på Twitter.

Daily Mail skriver at opptøyene roet seg ned etter rundt tolv minutter inn i kampen.

- Ble bråk etter arrestasjon

Politiet i London har kommet med denne uttalelsen om hendelsen. De forteller at opptøyene startet etter en arrestasjon av en ungarsk tilskuer.

- Kort tid etter kampstart gikk politibetjenter inn på tribunen for å arrestere en tilskuer for et raseforringet offentlig lovbrudd i forhold til kommentarer rettet mot en sikkerhetsvakt. Da betjentene gjorde arrestasjonen brøt det ut mindre uorden som involverte andre tilskuere. Kontrollen ble raskt gjenopprettet, og det har ikke vært flere hendelser på dette stadiet, melder politiet, ifølge BBC.

Det engelske fotballforbundet varsler at de kommer til å rapportere hendelsen til FIFA.

- Vi er klar over en hendelse i borteseksjonen under VM-kvalifiseringen i kveld på Wembley Stadion. Vi skal undersøke og rapportere hendelsen til FIFA, skriver de i en uttalelse.

Dette er ikke første gang de ungarske supporterne skaper kontroverser.

I september ble Ungarn ilagt en bot på nesten 160 000 pund og ble beordret til å spille bak lukkede dører etter at engelske spillere ble utsatt for rasistisk oppførsel da lagene sist møttes i Budapest.

Også under sommerens EM-sluttspill vakte de ungarske supporterne oppsikt med rasistiske tilrop under flere kamper.

Poengtap for England

England var naturligvis store favoritter i møtet med Ungarn hjemme på Wembley tirsdag kveld, men Gareth Southgates menn måtte ta til takke med ett poeng mot ungarerne.

Det var bortelaget som kom best i gang, da de scoret på straffe etter 24 minutter spilt. Luke Shaw vartet opp med et høyt spark i ansiktet på Nego, som førte til at dommeren pekte på ellevemetersmerket.

Straffen satte Roland Sallai sikkert i mål.

Åtte minutter før pause svarte England. John Stones satte et innlegg fra Phil Foden sikkert i mål.

England presset på i andre omgang for å få vinnermålet, men Ungarn sto imot og det endte dermed 1-1 på Wembley.

Poengtapet er likevel ikke noen stor krise for England. Southgates menn leder gruppen med tre poeng ned til Polen med to kamper igjen å spille.