*Nettavisen* Sport.

Fullt hus på Wimbledons debut

Lørdag spiller Wimbledon sin første kamp på den nye hjemmebanen i Milton Keynes. Alt tyder på at det blir fullt hus i debuten mot Burnley.

26.09.03 11:33

Kapasiteten i Milton Keynes er på 9000 tilskuere.

- Billettsalget går meget bra, og sannsynligvis blir det helt fullt lørdag, sier en talsmann for Wimbledon.

Det er imponerende for en klubb som ikke har vunnet på åtte kamper, og som har slitt med meget lave tilskuertall helt siden de begynte å planlegge flyttingen ut av London.

- Trist dag

Men representantene for Wimbledons uavhengige supporterlubb, som hele tiden har vært motstander av flyttingen, er ikke glade.

- Det er absurd og en fornærmelse å se et lag fra London spille hjemmekampene sine i Buckinghamshire. Lørdag vil bli en trist dag for Wimbledon-fans og engelsk fotball, sier talskvinne Nicole Hammond til BBC.

Og boikotten fra supporterne har virket. Bare Rochdale og Macclesfield hadde lavere snitt på hjemmekampene i fjor. Wimbledon gikk ned fra 6.958 til 2.786 etter flyttevedtaket forrige sommer. I èn hjemmekamp var det utrolige 849 tilskuere, på en bortekamp trykket Daily Mirror bilde av " alle" (siden de var så få) bortesupporterne med navn!

Flertallet av medlemmene i den norske supporterklubben har også brutt alle bånd til klubben, slik deres engelske kolleger gjorde. Supporterne samler seg nå rundt AFC Wimbledon i stedet. Dette laget ligger langt, langt nede i divisjonssystemet, men etter all turbulens hos sin kjente storebror kan de glede seg over å plutselig ha flere tusen tilskuere på hver hjemmekamp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.