*Nettavisen* Sport.

Fullt kaos rundt Liverpool

Foto: DARREN STAPLES (Reuters)

Ingenting ser ut til å være avklart rundt Liverpool.

11.10.10 20:45

Tirsdag blir det kanskje dommedag for Liverpool. Da skal retten i London ta en avgjørelse på om klubben virkelig kan selges til John Henrys New England Sport Ventures for 300 millioner pund.

Samtidig kom det mandag kveld ytterligere rapporter vedrørende klubbens situasjon.

Den ene gikk på at Liverpool allerede nå kan slåes konkurs.

Den andre på at en milliardær fra Singapore fortsatt har et håp om å kjøpe klubben.

Den tredje gikk på at George Gillett og Tom Hicks har fått avvist et krav om å få styreformann Martin Broughton samt direktørene Christian Purslow og Ian Ayre sparket fra klubben.

Nekter å gi seg
Det var BBC som mandag ettermiddag meldte at Peter Lim, en milliardær fra Singapore, er i ferd med å kontakte Liverpool-styret igjen for å legge inn et enda høyere bud på klubben. Kilder nær Lim hevder også at han hele tiden har vært Liverpool-styrets foretrukne kandidat. Lim skal faktisk i tidligere møter med Liverpool-styret ha vært så sikker på å lykkes at han blant annet snakket om hvordan de skulle offentliggjøre oppkjøpt av klubben.

Lim skal ha vært sikker på suksess helt til han fikk vite at budet var avslått bare seks timer før Liverpool offentliggjorde avtalen med amerikanske John Henry.

Han skal ikke ha forstått hvorfor han fikk avslag, men skal nå altså være villig til å gå inn med et nytt og bedre tilbud for å vinne kampen om Liverpool, melder BBC. Det viktigste med Lims bud - alle pengene han vil spytte inn i klubben kommer fra egen lomme. Han må ikke låne ett øre for å kjøpe Liverpool.

Han skal også ha lovet klubben flere titalls millioner pund til å forsterke stallen med i januar.

Skulle Liverpool ende under administrasjon - og trekkes ni poeng - skal han fortsatt være interessert. 57 år gamle Lim er ifølge Forbes god for 1,6 milliarder dollar.

Dommedag tirsdag?
Interessen fra Lim var imidlertid ikke eneste Liverpool-saken som preget nyhetsbildet mandag. Da ble det nemlig også klart at Tom Hicks og George Gillett tirsdag møter Liverpool-styret i retten angående salget til New England Sports Ventures.

Det var i forrige uke at Liverpools styre vedtok at klubben skulle selges til det amerikanske selskapet New England Sports Ventures (NESV) for rundt 300 millioner pund.

Til retten tirsdag
Avgjørelsen ble gjort i styret mot eierne Tom Hicks og George Gilletts vilje, og de to amerikanerne har tatt saken til retten fordi de mener vedtaket ikke er gyldig. Mandag ble det kjent at saken skal opp for en dommer i London allerede tirsdag klokken 10.30 lokal tid.

Domstolen vil avgjøre om styreformann Martin Broughton hadde rett til å selge klubben mot eiernes vilje. Dersom domstolen godkjenner salget, vil avtalen gjennomføres som avtalt. Dersom domstolen ikke godkjenner salget, kastes Liverpool ut i kaos, og faren for at klubben blir satt under administrasjon og blir trukket ni poeng vil da være overhengende.

Ifølge Liverpool-fansens norske nettside kan klubben imidlertid slåes teknisk konkurs allerede nå.

Allerede for sent ute
Kilder Bloomberg har vært i kontakt med hevder nemlig at Kop Holdings allerede har misligholdt lånet av 280 millioner pund fra RBS. Fristen for å tilbakebetale lånet skal allerede være ute, og banken trenger ikke å vente til 15. oktober for å sette selskapet under administrasjon.

RBS kan dermed slå Kop Holdings - og Liverpool - konkurs allerede nå.

Skjer dette vil Liverpool automatisk trekkes ni poeng. Liverpool vil i så fall stå med tre minuspoeng, og ha ni poeng opp til sikker grunn i Premier League.

Ifølge liverpool.no har Bloomberg forsøkt å få tak i Nicola Howson, som er talskvinne for Gillett og Hicks i England, uten å lykkes. RBS, NESV og Liverpool FC har nektet å kommentere Bloombergs opplysninger.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.