*Nettavisen* Sport.

Fullt NM-program for Northug

Foto: Alberto Pizzoli (AFP)

Går alle individuelle distanser, og muligens stafetten.

24.01.11 21:38

Petter Northug sparer ikke på kruttet når NM på ski går av stabelen i hjemfylket senere i uka.

Arrangørene i Steinkjer kan nemlig vente seg at langrennsesset fra Mosvik går minst tre distanser, melder Trønder-Avisa.

- Med forbehold om at han holder seg frisk, er Petters plan å gå 15 km klassisk torsdag, sprinten fredag og duatlon lørdag. Om han også skal gå en etappe i søndagens NM-stafett, blir en vurdering han vil gjøre i samråd med blant andre lederne i Strindheim IL, sier pressekontakt Otto Ulseth til avisen.

Med Northug på startstreken på alle distansene kan trønderne i alle fall glede seg over få se det største trekkplasteret på hjemmebane.

- NM blir en meget viktig gjennomkjøring for Petter. Petter vil gjerne ha en tøff uke nå, før han reiser til høyden for å forberede seg videre til VM, og i det bildet passer en hard distanseøkt torsdag og lørdag og en intervalløkt fredag utmerket inn, sier Ulseth.

- Dessuten er et NM på Steinkjer skistadion spesielt for Petter. Han kommer ikke nærmere hjemmebane, og ikke minst derfor er det viktig for han å gå så mange distanser som mulig, sier Otto Ulseth

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag