Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fullt NM-program for Northug

Foto: Alberto Pizzoli (AFP)
Sist oppdatert:
Går alle individuelle distanser, og muligens stafetten.

Petter Northug sparer ikke på kruttet når NM på ski går av stabelen i hjemfylket senere i uka.

Arrangørene i Steinkjer kan nemlig vente seg at langrennsesset fra Mosvik går minst tre distanser, melder Trønder-Avisa.

- Med forbehold om at han holder seg frisk, er Petters plan å gå 15 km klassisk torsdag, sprinten fredag og duatlon lørdag. Om han også skal gå en etappe i søndagens NM-stafett, blir en vurdering han vil gjøre i samråd med blant andre lederne i Strindheim IL, sier pressekontakt Otto Ulseth til avisen.

Med Northug på startstreken på alle distansene kan trønderne i alle fall glede seg over få se det største trekkplasteret på hjemmebane.

- NM blir en meget viktig gjennomkjøring for Petter. Petter vil gjerne ha en tøff uke nå, før han reiser til høyden for å forberede seg videre til VM, og i det bildet passer en hard distanseøkt torsdag og lørdag og en intervalløkt fredag utmerket inn, sier Ulseth.

- Dessuten er et NM på Steinkjer skistadion spesielt for Petter. Han kommer ikke nærmere hjemmebane, og ikke minst derfor er det viktig for han å gå så mange distanser som mulig, sier Otto Ulseth

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!