RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Toru Hanai / Reuters)

Funaki vant skandalerenn

Sist oppdatert:
Kasuyoshi Funaki fikk ekstremt gode forhold da han fikk hoppe om igjen i første omgang i World Cup-rennet i Sapporo. Roar Ljøkelsøy tok tredjeplassen.

Midtveis i andre omgang ble rennet stoppet, og resultatene fra første omgang ble stående.

Det var vanskelige forhold i Sapporo i dag, med snø og vind.

Etter 20 hoppere i første omgang ble det en stopp i rennet. Snøen la seg i sporet, og tre av hopperne fikk lov til å hoppe på nytt - siden farten ble veldig mye dårligere for disse.

- Dette virker som en rar avgjørelse. Det er ikke ofte jeg har sett enkelthoppere få hoppe om igjen, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til TV 2 Nettavisen.

Han er ikke med til Japan, og fulgte rennet via TV-en.

- Det er helt sikkert en veloverveid avgjørelse av juryen. Men det er klart at dette var uheldig. Jeg tror Roar hadde tatt Funaki i andre omgang, sier Bråthen.

Ifølge Bråthen er assistenttrener Geir Ole Berdahl svært godt fornøyd med innsatsen. Roar Ljøkelsøy stod for det beste hoppet i førsteomgang, forholdene tatt i betraktning, sa Berdahl til Bråthen over telefon.

Hjemmehopper Kasuyoshi Funaki var en av de som fikk hoppe på nytt. Han fikk da enromt gode forhold og tok ledelsen i rennet, etter et hopp på 135 meter. Hittil i år har han bare en 28. plass som beste resultat.

Midtveis i andre omgang tok juryen beslutningen om å avlyse resten av rennet. Dermed er reglene slik at resultatene fra første omgang blir stående.

Sterk norsk innsats
Lars Bystøl beviste i Japan at femteplassen fra Zakopane ikke var noen tilfedighet. Han dro til med 127 meter, og ble nummer fem også denne gangen.

Morten Solem hoppet meget bra i den tellende første omgangen - og landet på 123,5 meter. Han ble nummer åtte, som er årsbeste. Solem har én syvendeplass fra januar i fjor og dette var hans andre plassering blant topp ti.

Henning Stensrud hoppet under dårlige forhold, men imponerte likevel - og landet på 118 meter. Stensrud ble nummer 13.

Thomas Morgenstern hoppet 135,5 meter, og ligger på andreplass med det hoppet. Roar Ljøkelsøy hadde litt dårligere forhold, men klarte likevel å hopppe 132,5 meter. Roar har 4,9 poeng opp til Funaki og 4,8 opp til Morgenstern.

Verken Janne Ahonen eller Adam Malysz har reist til den japanske vintersportsbyen denne helgen. De har valgt å trene på hjemmebane til det forestående verdensmesterskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere