RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Futsal-samarbeid med Tyskland

IFS-leder Frank Hartvedt
IFS-leder Frank Hartvedt (SCANPIX)
Sist oppdatert:
IFS har hatt stor suksess med sitt futsal-konsept i Norge, Sverige og Danmark. Nå kopierer også Tyskland den norske modellen.

Med sitt breddekonsept og sin eliteklasse har antall futsal-utøvere øket drastisk de siste årene.

Nå sprer det norske futsal-konseptet seg til Europa. Etter sesongen 2005/06 vil det formelt engasjeres ny daglig leder, ny hovedkoordinator og ny hovedkonsulent i den skandinaviske futsalbevegelsen IFS. Frank Hartvedt, Kurt Hartvedt og Kristin Bergseth - som i dag er i de nevnte engasjementene - vil de neste årene arbeide med prosjektet European Futsal Movement - et samarbeid med aktører og organisasjoner i Tyskland og England om etablering av breddekonspeptet Scandinavian Indoor Series (SIS) i disse landene.

European Futsal Movement vil samarbeide tett med IFS-bevegelsen.

- Breddeserien Scandinavian Indoor Series har de siste årene samlet over 14.000 lag. SIS-konseptet er idrett basert på minimalt byråkrati, frihet og minimale forpliktelser i forbindelse med påmelding til konkurranse. Vi ser frem til å presentere konseptet i Berlin og London i samarbeid med organisasjoner og partnere i disse landene, sier Frank Hartvedt til TV 2 Nettavisen.

- Det er gledelig at forbund i Europa har tro på at IFS-modellen kan skape økt entusiasme og interesse for sporten, legger Hartvedt til.

Frank Hartvedt, Kurt Hartvedt og Kristin Bergseth startet utviklingen av bevegelsen i Bergen i 1998. I 2001 startet de ekspansjonen av breddeserien Scandinavian Indoor Series til de største norske storbyene, samt Stockholm og København. I dag består IFS sin aktivitet av breddeserien Scandinavian Indoor Series og eliteserien Futsal Elite Scandinavia.

IFS er i tillegg ansvarlig for landslagssatsingen i Skandinavia innunder Det internasjonale futsalforbundet (AMF) og Det europeiske futsalforbundet (UEFS).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere