Gå til sidens hovedinnhold

Futsal-sesongen innstilles – Utleira kåret til seriemester

Regjeringens anbefaling om forlenget seriestans gjør at Norges Fotballforbund avblåser seriespillet i futsal. Utleira utpekes dermed til seriemester.

Det bekrefter NFF på sine nettsider mandag. Avgjørelsen oppgis å være tatt av forbundsstyret i samråd med serieforeningen for futsal og klubbene.

Kampaktiviteten for futsalspillerne har vært satt på pause siden 18. januar, og med tanke på utviklingen av smittesituasjonen i samfunnet velger man nå å sette sluttstrek for inneværende sesong.

– Selv om vi har lyktes svært godt med å unngå smittetilfeller og fulgt strenge smittevernprotokoller siden treningsoppstart i midten av september, så har vi kommet til at vi er best tjent med å avslutte sesongen. Dette gjør vi både for å unngå til å bidra til økt smittetrykk i befolkningen og for å avlaste nøkkelpersonell i små futsalklubbmiljøer, sier fotballpresident Terje Svendsen i en uttalelse.

– Det er trist at vi ikke får fullført sesongen, men det er mange hensyn å ta i en krevende tid. Vi har vist oss tilliten vi fikk fra helsemyndighetene verdig. Først gjennom en solid gjennomføring av sesongen med strengt smittevern, og nå gjennom en avlysning når forutsetningene har endret seg, tilføyer han.

Utleira er dermed seriemester for andre året på rad. Klubben har allerede gjort unna feiringen.

– Vi feiret med gullbrød og cola i forrige uke. Det er viktig å markere at det har skjedd, selv om vi skulle helst skulle ha feiret med å vunnet en kamp, sier lagleder Torgeir Kråkenes til Nidaros.

En annen trondheimsklubb, Freidig, endte på annenplass på tabellen.

Det er høyst uvisst når toppidretten kan få grønt lys til å komme i gang igjen med seriespillet igjen.

(©NTB)

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn