Fy Sören, for en målfest!

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

Seks poeng og ni mål på to hjemmekamper. - Ny måte å spille på, forklarer toppscoreren.

04.05.08 10:52

Color Line Stadion er virkelig i ferd med å bli en fryktet bortearena. Aalesunds hjemmestatistikk hittil i år kan skremme vannet av de fleste.

Følg søndagens tippeligakamper direkte fra kl. 18.00

Og med resultater som 4-2 over Brann og 5-0 over HamKam, sier det seg selv at det handler om mer enn fordelen av å spille på kunstgress. (I rettferdighetens navn skal det også nevnes at AaFK i begge kampene har spilt med én mann mer i store deler av kampen.)

- Vi har fått en bra start. Det gir oss troen på det vi holder på med, sier Tor Hogne Aarøy.

Han er Aalesunds toppscorer hittil i sesongen med fire fulltreffere. Med det er tometersmannen også toppscorer i Tippeligaen etter fem serierunder.

- Mer ballbesittende
Aarøy understreker at Aalesund var involvert i en god del målrike oppgjør i fjor også. Likevel forklarer han årets målorgie med endringer i måten å spille på etter at svenske Sören Åkeby tok over treneransvaret for oransjetrøyene.

- Vi er blitt mer ballbesittende. Før skulle vi for enhver pris angripe og søke gjennombrudd med en gang, forklarer Aarøy.

Den konkrete endringen består i at Aalesund i fjor spilte tidlig opp på Aarøy, som skulle stusse videre mot spillere som kom på løp i bakrommet. Nå skal Aarøy i større grad returnere oppspillene mot rettvendte midtbanespillere, som igjen skal vinkle ut på kant for å skape innleggssituasjoner. Det bidrar til at Aarøy selv oftere kommer i scoringsposisjon enn tidligere.

- Dette har fungert bra hittil, konstaterer Aarøy.

(Lyn neste - les videre under bildet)

Ikke bekymret for noe
Søndag kveld får Aalesund besøk av Lyn, som kommer til Color Line Stadion med to strake bortetap. Vinner AaFK den kampen også, er det bare en bedre poengfangst på bortebane som skiller sunnmøringene fra medaljekampen i Tippeligaen. For på bortebane er det blitt to strake tap – begge med ett mål, og mot antatte gullkandidater som Viking og Vålerenga.

- Vi blir litt mer offensivt innstilt hjemme enn vi klarer å være borte. Men vi er ikke spesielt bekymret for det. Egentlig er vi ikke spesielt bekymret for noe. Fokus er å gjøre det mest mulig i hver enkelt kamp, fastslår Tor Hogne Aarøy.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.