Gå til sidens hovedinnhold

Fy Søren, så bra!

Viking-trener Tom Prahl roser sitt nye spisspar opp i skyene etter 5-0 mot Bodø/Glimt.

VIKING - BODØ/GLIMT 5-0:

VIKING STADION (TV 2 Nettavisen): Spissparet Peter Ijeh og Søren Berg scoret to ganger hver og sørget for at Bodø/Glimt ble sendt nordover som slakt

Utfyller hverandre
- Søren (Berg) er ikke noe teknisk vidunder, men han løper mye, er utrolig sterk i kroppen – og er vanskelig å passe på. På siden har han Peter (Ijeh) som ikke løper like mye, men som er utrolig målfarlig og kan gjøre det utroligste med ball. De utfyller hverandre veldig bra, mener Prahl.

Søren Berg var en glad herremann etter cupavansementet, men vil ikke skryte for mye av seg selv – til tross for to scoringer og én målgivende pasning.

- Jeg spilte en bra kamp, men jeg kan ikke være 100 prosent fornøyd når jeg brenner to-tre store sjanser i tillegg. Hadde jeg hatt fire-fem mål i dag, så ville jeg vært fornøyd, sier den robuste dansken.

Trenger ikke vendepunkt
Berg avviser også at dette var Vikings vendepunkt resultatmessig.

- Vi har ikke prestert så dårlig at vi trenger noe vendepunkt. Vi har noe på gang, og det har vi hatt en stund, mener Berg.

- Hva synes du om Bodø/Glimt?

- De var dårlige, svarer Berg kontant.

Navnebror Runar Berg i Bodø/Glimt, har følgende å si om kampen:

- Vi var bra på høyde med dem i 1. omgang, men når Viking scorer sitt andre for dagen, så gir vi rett og slett opp, sukker Runar Berg.

Eksperimenterer i cupen
Tom Prahl er ikke uenig i at Viking har hatt en relativt enkel vei til kvartfinalen. Frøyland (3. divisjon), Flekkerøy (2. divisjon), Manglerud/Star (1. divisjon) og Bodø/Glimt (1. divisjon) må kunne betegnes som greie motstandere. De to siste – antatt vanskeligste kampene av disse fire – har også vært på hjemmebane.

- Kampen mot Flekkerøy i 2. runde var faktisk den vanskeligste av dem. Vi hadde problemer med å slå dem på kunstgresset deres, sier Prahl.

- Hva betyr cupen for Viking?

- Så langt har vi brukt cupen til å eksperimentere litt, prøve ut spillere som ikke har fått så mye spilletid i serien. Cupen betyr ingenting før man er i cupfinalen, sier Tom Prahl, som aldri har vært i en cupfinale før.

Nå venter altså Rosenborg på Viking stadion.

- Helt greit det. Vi har alt å vinne, sier Prahl.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken