RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

«Fy søren, jeg har ikke begynt å ta i»

Sist oppdatert:
Dette gikk gjennom hodet til Lars Petter Nordhaug rett før de skjebnesvangre sekundene.

Lars Petter Nordhaug hadde trent for suksess i Amstel Gold Race helt siden november, da han satt perfekt plassert med bare noen hundre meter igjen til mål i klassikeren.

- Jeg hadde trent for dette rittet siden november, og det var det største målet av Ardennerklassikerne, sier Nordhaug til procycling.no.

Mens Nordhaug satt på Enrico Gasparottos hjul, kom en annen italiener fra siden. Damiano Cunego skjenet ut til høyre, og både han og Nordhaug deiset i bakken. Nordmannen hadde mistet sjansen til suksess i klassikeren for i år.

- Det er skuffende. Jeg har aldri følt meg bedre noen gang, og jeg satt på hjulet til Sagan og Gasparotto. Det føltes ikke ut som jeg hadde begynt å ta i engang.

- Kunne gjort noe stort
På dette tidspunktet i bakken hadde allerede Philippe Gilbert fått en ørliten luke tilbake til Gasparotto, som til slutt vant.

- De andre begynte å miste noen meter til Gilbert, men jeg hadde ikke begynt å ta i. Idet jeg skulle gå til kom Cunego og kjørte meg overende.

- Kunne du kjempet mot de tre beste?

- Absolutt, jeg hadde hjulet deres, og de begynte å sakke av litt uten at jeg var sliten. Jeg er ganske sikker på at jeg hadde kjempet i toppen, men jeg liker ikke å spekulere i resultater. Seier og podium hadde vært mulig. Topp fem hadde det nok i alle fall blitt.

Les også: Her er Cunegos forklaring

Før den avsluttende bakken, hadde Nordhaug allerede angrepet én gang. Likevel var dette hva han tenkte da han kom inn i den siste bakken:

- Jeg tenkte: «Fy søren, jeg har ikke gått på mer enn 70 prosent av maks hele dagen». Jeg er helt sikker på at jeg kunne gjort noe stort, forteller Nordhaug.

- Hadde ikke mye å si til han
Men så var det denne velten, det øyeblikket norske sykkelelskere ikke ville se. Cunego skjenet til høyre og traff Nordhaug. Etterpå kunne man se en heftig diskusjon mellom de to.

- Hva ble sagt mellom dere?

- Jeg hadde ikke så mye å si til han. Det er helt klart at han kjører inn i meg. Han er nok full av adrenalin, og han er nok skuffet han også. Men det er helt klart at han gjør en feil, og jeg har uflaks. Man kan ikke skifte linje i en spurt på den måten, sier en forbannet Nordhaug.

Etter velten hadde Nordhaug store smerter i hoften, og måtte en tur innom ambulansen.

- Jeg har fryktelig vondt i lårbeinet. Jeg håper det går bra, men det er for tidlig å si. Det er 99 prosent sikkert at det ikke er noen brudd, men det var et hardt slag. Etter velten reiste jeg meg opp, men kjente at det var umulig å stå på det. Jeg klarer å halte rundt, men det er skikkelig vondt.

Til onsdag sykles Flèche Wallonne. Det er fortsatt usikkert om Nordhaug rekker den belgiske klassikeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere