*Nettavisen* Sport.

FyllingenBergen til NM-semifinale etter storseier

 

Sebastian Henneberg scoret sju mål for Elverum i onsdagens cupseier over Kristiansand. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

FyllingenBergen valset over Bækkelaget med 37-25 på bortebane i NM-kvartfinalen i håndball. Også Elverum og Halden tok seg videre til semifinalene.

FyllingenBergen ledet 20-10 allerede til pause og fikk en behagelig vei til cupens semifinale. Jacob Weidemann ble toppscorer med åtte mål for gjestene, som kunne kontrollere inn en tolvmålsseier.

Det ble tidlig tydelig hvilket lag som skulle stikke av med semifinalebilletten. I løpet av ti minutter midt i første omgang gikk FyllingenBergen fra 5-4- til 13-6-ledelse.

Oscar Aleksander Lysgård bidro med fem mål for hjemmelaget, men kunne lite gjøre med gjestenes målfest.

Det tok tid før favoritten Elverum kom ordentlig i gang i sin kvartfinale hjemme mot Kristiansand. De hvitkledde ledet 13-12 til pause, men gjestene fra Sørlandet hang med til 15-15. Derfra rykket Elverum ifra, og det endte til slutt med en relativt komfortabel 29-25-seier.

Trym Bilov-Olsen var sentral med ni mål for Halden hjemme mot Runar Sandefjord. Haldenserne vant 33-28 og løste også billett til semifinalen.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.