*Nettavisen* Sport.

Fyrer løs mot Hauge

José Mourinho fyrer løs mot Terje Hauge. Men nordmannen er sikker på at han gjorde rett da han sendte Asier Del Horno i dusjen.

23.02.06 07:59

CHELSEA - BARCELONA 1-2: Chelsea-manager José Mourinho advarte Terje Hauge mot at Barcelona-spillerne filmer, men portugiseren har ingen grunn til å klage på filming etter at Chelsea måtte spille over en omgang med ti spillere på Stamford Bridge.

TV 2 Nettavisen fulgte kampen direkte

Rødt kort
Dramaet startet da Lionel Messi spilte en tunnel av en annen verden på Arjen Robben og måtte hoppe unna for ikke å brekke beina når Robben kom susende. Men da kom Asier Del Horno susende og sendte Messi i bakken.

Han kom altfor sent inn i duellen med det argentinske vidunderbarnet. Etter litt småbråk mellom spillerne, tok Hauge frem det røde kortet. En tøff avgjørelse av bergenseren. Men Del Horno kunne fort ha blitt utvist for en takling av Messi litt tidligere i omgangen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Ingen på banen synes det var rødt kort, ingen på tribunen, ingen hjemme. Det var bare dommeren og linjemannen som synes det, sier Mourinho til TV3.

Hauge på sin side var sikker på at han gjorde det rette.

- Der og da var jeg veldig sikker på rødt kort. En spiller kom i stor fart og hadde ingen intensjon om å ta ballen. Jeg diskuterte det også med min assistent, og vi falt ned på at rødt kort var det riktige, forklarer Hauge.

- Spektakulert av Messi
Chelsea-manageren hadde sin versjon av det som skjedde.

- Del Horno går etter ballen, men gutten hopper på artistisk vis og Del Horno når ikke ballen. Dommeren står 35 meter unna og ser det spektakulere fallet, mener han.

Hauge ønsker nå å se video av episoden for å få klarhet i om han gjorde rett eller ikke.

- Utfra all oppmerksomheten vi får i etterkant så skal det bli interessant å se det på video, sier han.

På overtid i første omgang kunne Hauge blitt mer upopulær blant hjemmefansen, men han var dårlig plassert og så ikke at Geremi stoppet skuddet fra Rafael Marquez med armen.

Også i andre omgang kunne han pekt på ellevemetersmerket i favør av Barcelona, men valgte å lukke øynene da John Terry løp ned Messi.

- Når det gjelder den nedløpingen så må jeg innrømme at jeg var usikker på om det var det eller om de snublet i beina på hverandre. Tvilen gjorde at det ikke ble straffe i den situasjonen, forklarer den norske kamplederen.

Selvmål x 2
Da hadde begge lag scoret et selvmål hver. Først var Thiago Motta uheldig da han satte ballen i eget nett, før John Terry stusset et frispark fra Ronaldinho over Peter Cech.

Barcelona herjet til tider med Chelseas ti mann. Henrik Larsson rotet bort to feite sjanser og både Samuel Eto'o og Lionel Messi kunne tegnet seg på scoringslisten. Messi var bare en centimeter unna med et lekkert skudd som traff tverrliggeren.

Derfor var det langt fra ufortjent da Eto'o stanget Marquez' perfekte innlegg i nettet ti minutter før slutt.

Mourinho vil neppe sette Hauge på julegavelisten sin etter kampen, men hans kollega i Barcelona har også grunn til å være misfornøyd med de to straffesparkene de ble snytt for.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag