*Nettavisen* Sport.

Fyrer løs mot Wenger

Chelsea ydmyket Arsenal og befestet posisjonen som suverene ligaledere. Etter kampen var imidlertid José Mourinho mest opptatt av å skjelle ut Arsene Wenger.

19.12.05 08:56

Etter den overbevisende 2-0-seieren i Arsenals egen lekegrind, kalte Mourinho sin managerkollega gretten, og beskyldte Arsenal for bevisst å ha forsøkt å få Michael Essien utvist.

- Veldig trist
Chelsea-sjefen nektet å ta Wenger i hånden, og antydet at motstanderne forsøkte å utnytte den negative oppmerksomheten som har vært rettet mot Essien etter den stygge stemplingen av Liverpools Dietmar Hamann.

Bakgrunnen er at en rasende Wenger hevdet Chelsea-spilleren skulle ha vært utvist etter det som så ut som en albue i brystkassen på Lauren. Det er - ikke overraskende - Mourinho helt uenig i.

- Jeg synes det er veldig, veldig trist. Essien har gjort en feil, og er straffet med karantene i Champions League. Slik jeg så episoden var det ti Arsenal-spillere som hoppet på ham som om det var noe de bare ventet på skulle skje - som om de hadde en bevisst strategi om å utnytte det negative imaget Essien har for tiden, raser Mourinho etter kampen.

- Han fortjener respekt som den store spilleren han er, men nå må vi være oppmerksomme på hvordan andre lag behandler ham, sier portugiseren til BBC.

- Skulle vært rødt
Arsene Wenger bare ler når han blir konfrontert med kollegaens utspill.

- Hvis det var en bevisst strategi, vil jeg si vi skjulte den godt. Ikke en gang jeg visste om den. Vi nevnte ikke en gang Essien med ett ord før kampen, insisterer franskmannen.

Essien fikk gult kort av dommer Rob Styles etter sammenstøtet med Lauren 34 minutter ut i kampen. Wenger er imidlertid krystallklar på at det burde ha vært rødt.

- Han skulle ha blitt utvist direkte. Det skjedde rett foran benken, men dommeren var ikke modig nok til å gjøre det som var rett.

- Han traff Lauren med albuen. Han gikk ikke etter ballen, bare etter mannen, raser franskmannen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag