Gå til sidens hovedinnhold

Güven gjør helomvending

Har ikke fått lønn på et halvt år, men ønsker å bli.

Før jul kontaktet Adem Güven Tyrkias fotballforbund og ba om at kontrakten hans med Mersin Idmanyurdu ble annullert.

Manglende lønnsutbetalinger og brutte løfter angående bil og leilighet var grunnen til at han ønsket å forlate klubben bare måneder etter overgangen fra Odd Grenland.

Tror på løsning
Til tross for at han ennå ikke har mottatt lønn etter overgangen i juli, sier den teknisk begavede kantspilleren nå at han likevel ønsker å bli i klubben. Dette til tross for at han hadde rett til å si opp kontrakten søndag.

- Det ser ut som det løser seg nå. Jeg og treneren har snakket sammen, og jeg har blitt lovet det jeg har krav på innen et par dager. Treneren ønsker absolutt at jeg skal bli værende her, sier Güven til Nettavisen.

Den tidligere HamKam-, Kongsvinger- og Odd-spilleren innrømmer at han ikke har fått en eneste krone i lønn siden han kom til klubben i sommer.

- Jeg har fått 50 prosent av forskuddspengene, men mangler all lønn siden juli. Det er tydeligvis ikke alt som er slik det så ut da jeg kom hit.

Drømmer om opprykk
Güven, som har tyrkisk opphav, har en drøm om å spille i Super Lig og når klubben hans nå er med i opprykkskampen, ønsker han å gi det en sjanse.

- Det frister å være her ettersom klubben har en stor mulighet til å rykke opp til den øverste divisjonen. Jeg har sagt at jeg kan bli her fram til sommeren hvis jeg får pengene mine. Rykker vi opp, så har jeg lyst til å bli med på det også.

- Er det flere spillere som ikke har fått lønn?

- Ja, det er flere som ikke har fått det de har krav på, men det har begynt å ordne seg nå i det siste. Grunnen til at det har tatt litt lengre tid med meg nå er at jeg gikk til forbundet. Da tar det fort en måneds tid.

Tok en sjanse
- Hvordan har det gått sportslig?

- Det har ikke blitt så mye spilletid, men jeg kom hit etter den første kampen. Da hadde de vært på flere treningsleirer uten meg. Jeg var skadd i den perioden det gikk litt dårlig for klubben, men nå er jeg tilbake og har begynt å spille litt igjen.

Etter et godt innhopp i forrige kamp, gjorde treneren det klart at Güven var ønsket med videre. Den tidligere Raufoss-spilleren innrømmer at han trolig hadde dratt før dersom overgangsvinduet i Norge stengte 31. januar.

- Jeg tok den risken fordi overgangsvinduet i Norge ikke er stengt ennå. Hadde det stengt nå, ville jeg kanskje dratt nå. Nå regner jeg med at dette løser seg i løpet av noen dager.

To lag rykker direkte opp til Super Lig, mens de fire neste lagene på tabellen spiller kvalifisering om opprykk. Mersin Idmanyurdu ligger for øyeblikket på femteplass og kvalikplass.

Kommentarer til denne saken