*Nettavisen* Sport.

Ga Angola 13 straffer: - Skandaløst!

Foto: Aleksandar Djorovic

Men Norge cruiser mot gruppeseier.

12.12.13 22:00

NORGE - ANGOLA 26-21:

Norge tok torsdag en enkel 26-21-seier mot afrikamesterne Angola i håndball-VM.

De norske jentene var store favoritter og hadde få problemer med å innfri, selv om det «kun» sto 12-9 til Norge ved pause.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson oppsummerer kampen slik:

- Det her var en tøff og krevende kamp på mange måter. Jentene viser bra innstilling, og vi har en bra intensitet. Vi har bra driv i kontringsspillet, men angrepsspillet blir litt stakato. Det blir litt halvveis, sier han til TV 2.

13 straffer
Kampen var ikke plettfri, sett med norske øyne. Både utvisninger og straffer florerte, og Norge må rette opp mye av forsvarsspillet før man skal møte sterkere motstand.

13-2 endte straffeprotokollen i favør Angola.

- Jeg synes det er skandaløst at differansen i syvmetere er 13-2, selv om mange av dem er riktig idømt, sier håndballekspert Frode Scheie til TV 2, og legger med det dårlig skjul på hva han synes om det kuwaitiske dommerparet.

- De fikk i hvert fall trent på straffer, var den syrlige kommentaren fra landslagstrener Hergeirsson.

Den fjerde seieren på rad setter de norske jentene på toppen av tabellen før siste gruppespillskamp spilles fredag, når Polen er motstander.

Norge trives vanligvis godt mot Angola. Dette var syvende gang Norge spilte mot Angola i VM-sammenheng, og har har endt med seier.

LES OGSÅ: Paraguay brukte 33 minutter på å score i VM-kampen mot Spania

Norge må trolig vinne mot Polen på fredag for å bli gruppevinnere, og det bør de satse på. Vinner man gruppa, får man enklere vei videre. Mye tyder på at Tsjekkia blir motstander i åttedelsfinalen om Norge vinner mot Polen fredag.

Det norske laget manglet Stine Bredal Oftedal mot Angola. Det skyldes at en lett mageinfeksjon har satt henne ut av spill.

Teamlege Nils Ivar Leraand sier i en pressmelding at symptomene er milde, og at Oftedal sto over torsdagens kamp for å være på den sikre siden.

Fredag kan hun være tilbake på banen når Norge spiller mot Polen.

Se hele tabellen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.