Gå til sidens hovedinnhold

Ga Bredo tre poeng i bursdagsgave

Lyn kriget til seg tre poeng mot Grorud i 2. divisjonsoppgjøret.

GRORUD: Lyn fikk kamp helt inn til dørstokken om tre poeng mot Grorud søndag ettermiddag. Spiss Armin Sistek satte inn det avgjørende målet 2-3-målet i det 84. minutt, og før det levde kampen helt sitt eget liv.

Sistek var også drivkraften bak det første målet, da han alene presset Groruds forsvar, noe som førte til at Groruds Morten Slorøy var uheldig og satte ballen i eget mål.

Sistek effektiv foran mål

De to neste målene sto også Grorud bak, men de havnet begge i Lyns nettmasker bak keeper Thomas Sandsør.

Lagene gikk til pause med stillingen 1-2 til hjemmelaget.

Også i 2. omgang hadde Grorud mange gode målsjanser som gikk ubenyttet.

Det samme gjorde ikke Lyns Armin Sistek, som første satte inn 2-2-scoringen i det 50. minutt, etter å ha fått målgivende av Jonas Rygg.

LES OGSÅ: Nå skal Kjetil Rekdal på Lyn-kamp

Seks minutter før full tid angriper Lyn med hele laget, og Sistek får en kompispasning av Faisal Dahir, som han sender langs bakken og i venstre hjørne.

Kampen på nye Grorud kunstgress ebber ut de siste minuttene, etter en spennende fotballkamp foran rundt 400 tilskuere.

Bursdagsgave

Trener Finn Bredo Olsen var ekstra fornøyd med seiere, som førte til at Lyn nå har tatt seks poeng i serien, og hoppet fra en 11. plass til 9. plass på tabellen.

Han fylte 49 år den 18. mai.

– Vi tar noen grep i garderoben, for Grorud er helt klart det beste laget i 1. omgang. Vi klarer å justere oss, og utnytter de mulighetene vi får. Jeg kunne ikke ha tenkt meg en bedre bursdagsgave, sier Bredo etter kampen.

Det var liten tvil om at Sistek var en viktig brikke for å sikre seieren på søndag.

LES OGSÅ: Cuphelten lover flere mål

– Dette var utrolig deilig. Når man er spiss så blir man målt i hvor mange mål man scorer, det er det som er jobben min, sier Sistek selv, som var glad for å kunne være med og gi trener Bredo en skikkelig bursdagsgave.

– Men nå får han ikke noe mer! Sier Sistek og ler.

Skuffet

Groruds lag var en slagen gjeng etter kampen.

– Når vi ikke klarer å sette sjansene våre så blir det ikke seier. Vi starter kampen veldig bra, men blir sliten, og begynner å slite periodevis i 2. omgang, sier kaptein Preben Mankowitz.

Bursdagsbarnet Bredo var imponert over Grorud.

– Dette er nok et av de beste lagene i avdelingen vår. Avdelingen vår er full av lag som er kapabel til å slå alle, så det kommer til å bli et "race" inn til målstreken denne sesongen, mener Bredo.