*Nettavisen* Sport.

Ga Eggen svar på tiltale

Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

ATEN (TV 2 Nettavisen): Rosenborg-trener Ola By Rise mener laget ga et kontant svar på kritikken fra Nils Arne Eggen i kampen mot Panathinaikos.

15.09.04 07:14

Det var i Dagbladet og VG tirsdag at gamletreneren gikk ut og mente at Rosenborg har fått utvisket det offensive spillemønsteret.

- Ryktene om at det offensive spillemønsteret har vært totalt utvisket, er betydelig overdrevet, sier Ola By Rise etter kampen i kveld, med klar adresse til Nils Arne Eggen.

Meget bra
Og det er ingen tvil om at Rosenborg leverte en glimrende offensiv kamp. Det er lenge siden RBK har vært det klart beste laget i en mesterligakamp på bortebane. Og det er enda lenger siden RBK har produsert klart flere sjanser, og ikke minst større sjanser enn hjemmelaget ute i Europa.

- Jeg synes vi gjør en prestasjon det står respekt av. Vi spiller en svært god førsteomgang. Vi gikk inn i pausen og lå under 0-1, men vi følte at vi burde vunnet. Og vi hadde håp om poeng helt til overtid, sier By Rise.

Være med
Han mener helt klart at Rosenborg kan få poeng i kampene framover, og være med og kjempe om avansement.

- Ja, vi kan helt klart være med og kjempe hvis vi fortsetter å spille fotball som vi gjorde i dag, og fortsetter å være sterke i troa, så gjør vi det.

Uflaks
Ola By Rise mener at flaks og uflaks er faktorer som hører med i fotball. Ballen spratt helt klart i hånda på Gonzalez i forkant av 1-0 målet. Og Rosenborg hadde to i treverket, mens Panathinaikos` skjøt via tverrliggeren og i mål på scoring nummer to.

- I dag føler jeg at vi hadde mest uflaks og litt udyktighet. For meg er det umulig å si om det var hands. Men alle våre spillere som sto rundt sa at ballen var i hånda. Men dommeren dømmer. Sånn er det i fotball.

- Vi hadde to megasjanser. Men ballen ville ikke stolpe inn for oss i dag, sier By Rise.

Bittert
Han mener tapet er veldig bittert. Men samtidig er han stolt av det laget presterte.

- Det er faktisk enda bitrere å bli spilt trill rundt og tape 0-5. Det spillet vi leverte i dag, får vi selvtillit av. Og det spillet kan fortsette, understreker By Rise.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.