SPARTA SARPSBORG - STJERNEN 8-1:

Sparta Sarpsborg og Stjernen er erkerivaler på hockeyisen, men de to klubbene lever i to svært forskjellige verdener om dagen. Sarpingene er et topplag, mens Fredrikstad-laget sliter i bunnen.

Det var også tydelig da de to lagene møttes til dyst i Sparta Amfi tirsdag kveld. Vertene gikk hardt ut og tok ledelsen allerede etter fem minutter, og løpet av første periode fikk gjestene kjørt seg.

Sparta vant skuddstatistikken de første 20 minuttene med 18-7 og nettet tre før første pausen. Tommy Kristiansen (5:09), Robin Dahlstrøm (13:51) og Jonas Solberg Andersen (16:52) scoret.

I andre periode våknet Stjernen litt mer til liv og brukte bare 17 sekunder på å redusere i power play ved Emil Bjemo (0:17).

Det skulle likevel bare bli med håpet for de besøkende fra Fredrikstad for fulltreffere av Jonas Solberg Andersen (7:55), Dion Knelsen (13:49) og Robin Dahlstrøm (14:26) sørget for at det sto hele 6-1 etter at to perioder var unnagjort i Sarpsborg.

Dermed ble den den tredje og siste perioden i grunn en ren transportetappe for hjemmelaget, uten at Sparta la seg på latsiden av den grunn. Solberg Andersen hadde allerede notert seg for to nettkjenninger i kampen og tidlig i tredje periode kom den tredje (3:39). Henrik Malmström ville også være med på moroa og minutter senere sørget han for 8-1 til Sparta (7:30).

Resultatet betyr at Sarpsborg-klubben befestet sin plass på toppen av GET-ligaen med 34 poeng fra 13 kamper. Stjernen på sin side ligger nest sit med kun 10 poeng så langt i år.

Sjekk siste sportsnytt her!