RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/Scanpix

Ga Federer grisebank

Sist oppdatert:
Novak Djokovic sørget for sveitserens klareste Grand Slam-tap siden 2008.

Onsdag røk en småskadet Rafael Nadal hodestups ut av Australian Open etter møtet med landsmannen David Ferrer.

Og torsdag var duket for nok en stjernesmell «Down Under». Denne gangen var det tidens mestvinnende tennisspiller, Roger Federer, som fikk bank.

- En av de beste kampene
Sveitseren hadde på ingen måte dagen mot Novak Djokovic, og måtte se seg slått med 3-0 i sett. Serberen vant kampen med sifrene 6-7 (3-7), 5-7, 4-6.

- Dette er virkelig en av de beste kampene jeg har spilt på lenge, sier Djokovic i seiersintervjuet.

- Jeg måtte utnytte sjansene mine. I det andre settet ledet jeg med et break og 20 minutter senere lå jeg under 2-5. Hvis jeg hadde tapt det andre settet, vet jeg ikke hvilken vei kampen ville gått, fortsetter vinneren av Australian Open fra 2008.

Og den er ingen hvilken som helst prestasjon Djokovic gjennomførte torsdag. Siden French Open i 2008, har nemlig Federer minst vunnet ett sett i alle sine Grand Slam-kamper. Det siste 3-0-tapet kom mot Rafael Nadal i finalen av den franske turneringen.

- Glad for å overleve
Etter seieren torsdag er det også bare én spiller, Rafael Nadal, som har slått Roger Federer ut av en Grand Slam-turnering flere ganger enn Djokovic, som har gjort det tre ganger.

- Jeg er glad for å overleve de tøffe situasjonene og å spille min beste tennis, sier vinneren.

I finalen møter serberen enten skotske Andy Murray eller spanske David Ferrer.

- Jeg gleder meg til å se den andre semifinalen fra senga mi, med litt popcorn. De er selvfølgelig gode spillere, David spilte fantastisk mot Rafael i går, selv om Rafael hadde en skade. De er i toppform. Andy har spilt fantastisk på disse banene. Men alt er mulig. Jeg har tro på meg selv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere