RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ga fjerdedommeren en god latter

Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX
Sist oppdatert:
Du vet aldri hva som skjer med Molde-trener Kjell Jonevret på sidelinja.

VÅLERENGA – MOLDE 2-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Mot Vålerenga fikk han fjerdedommeren til å glise.

For to år siden sto Jonevret på nøyaktig samme sted, innenfor sin egen sone på Ullevaal stadion, da han tuppet ballen unna slik at VIF-spiller Martin Andresen kalte ham en «jævla kuk».

Andre ganger har han hudflettet spillerne fra samme sted, nå senest under førsteomgangen mot Brann på Aker stadion sist.

«Redd» svenske
Men mot Vålerenga mandag var det skøyeren og entertaineren Jonevret som sto fram: Da dommeren blåste for et frispark midt utpå banen og ballen rullet ut mot Molde-benken og stanset en liten meter fra sidelinja, sto Jonevret displinert innenfor egen sone. Med ballen kun ett (ulovlig) skritt unna, kikket han bort på fjerdedommeren. «Er det greit? Kan jeg gå bort og sparke ballen?» så han ut til å spørre. Han valgte det sikre og ble stående i sonen.

Fjerdedommeren så ut til å le seg i hjel av Jonevret, som liknet en usikker skolegutt. Til slutt var det fjerdedommeren som måtte gå halvmeteren inn på banen og sparke ballen inn.

– Som svenske i norsk fotball, tør jeg ikke bevege meg utenfor sonen, sier Jonevret til Nettavisen og ler. Han sikter til episoden som ga Stabæk-trener Jan Jönsson en kamps karantene.

– Det er best å være på den sikre siden i disse dager.

– Trodde vi skulle vinne
Etter 1-1 til pause hadde Molde-treneren god tro på tre poeng på Ullevaal mandag.

– Jeg synes vi tok tak og hadde kontroll. Etter utlikningen likte jeg utviklingen på matchen, sier han.

Men 20 minutter før slutt scoret VIF seiersmålet etter en kontroversiell situasjon, der mange mente Luton Shelton handset før Moten Berres scoring.

– Det er svakt av dommerne ikke å se det. Men ok, i fjor fikk vi mange marginer og avgjørelser med oss, hittil i år har de gått imot oss. Vi får håpe det jevner seg ut etter hvert, sier Jonevret.

– Må bli bedre
Han vil ikke unnskylde at laget mangler flere faste spillere (Knut Olav Rindarøy, Makhtar Thioune, Pape Diouf), men mener de er et stykke unna sitt beste.

– Vi må bli bedre, særlig i det offensive spillet. Det er altfor tilfeldig det som skjer framover nå. Vi er for lettleste og mangler kreativiteten, sier han.

Samtidig mener han at Molde slipper inn for enkle mål:

– Det kommer et løp bak en rygg, vi glipper en markering, og så er det mål igjen. Det er ikke bra. Vi er bedre enn dette, og det er ting vi må rette på.

Les også: - Er skulder hands?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere