STOKE - MANCHESTER UNITED 1-2:

Trofaste Neville har slitt mye med skader de siste årene, men fikk tillit fra start i bortekampen mot Stoke. 35-åringen spilte sin 600. kamp for de røde fra Manchester, og kunne til slutt juble for seier i sin jubileumskamp.

Mye av æren for det skal Javier Hernández ha. Da Stokes Tuncay Sanli så ut til å ha ødelagt festen for Neville med bare ti minutter igjen å spille, dukket Hernández opp. Et mislykket skuddforsøk fra Patrice Evra havnet hos Hernández, som fikk en enkel jobb med å sette inn 2-1 fra kloss hold.

Scoringen var meksikanerens andre for dagen. Etter en snau halvtime headet han inn sitt første for dagen på spektakulært vis med bakhodet.

- Vi er veldig fornøyde med resultatet. Det første målet var bra, men det viktigste var resultatet. Det er ingen helter her - alt handler om laget, sa Hernández ifølge Sportinglife.

Innbytter med knallskudd
Hernández hadde også muligheten til å punktere kampen etter dette, men klarte ikke å avslutte godt nok på kontringen i det 72. spilleminutt.

I stedet var det Stoke-innbytter Tuncay Sanli som sendte hjemmefansen til himmel. Den tyrkiske spilleren dro seg inn fra høyre, før han plasserte ballen vakkert oppe i det venstre hjørnet.

Men da Stoke trodde de hadde kommet tilbake og sikret poeng mot favoritten, dukket Javier Hernández opp for andre gang denne søndagen. Stoke prøvde å slå tilbake, men det var United som var nærmest scoring i sluttminuttene.

Jubilanten så nesten rødt
For jubilant Gary Neville ble det med én omgang på Britannia Stadium. Veteranen rakk blant annet å notere seg for et gult kort, og var også heldig som ikke fikk sitt andre gule rett før pause.

- Jeg er skuffet over å ha blitt byttet ut ved halvtid. Jeg vil gjerne komme i gang med sesongen og få spilt 90 minutter, men resultatet for oss i dag var topp, sa Neville til Sportinglife.

Neville er med sine 600 kamper nummer fem på lista over dem som har spilt flest kamper for klubben. Bare Paul Scholes, Bill Foulkes, Sir Bobby Charlton og Ryan Giggs er foran ham på adelskalenderen.

HTML EMBED