Ga sjefen svar på tiltale

Foto: (AFP/Scanpix)

Alex Ferguson har startet jakten på en ny klassespiss. Onsdag beviste rødtrøyene at de klarer seg godt til tross for skadene i angrepsrekken.

30.11.06 06:41

MANCHESTER UNITED - EVERTON 3-0: Alex Ferguson har fått fullmakt til å handle ny spiss fra øverste hylle. Mot Everton var det ingenting som tydet på spisskrise hos United.I hvert fall ikke så lenge spillere fra de andre lagdelene tok ansvar foran gjestenes mål i oppgjøret på Old Trafford.

For da et reservepreget United-lag overbeviste med 3-0 mot Everton, var det spissen Ronaldo - i en for dagen fri rolle bak Wayne Rooney, backen Patrice Evra og midtbanesliteren John O'Shea som sto bak scoringene.

Evras første
Seks minutter før sidebytte sendte Michael Carrick av gårde et skudd som ble blokkert av Everton-forsvaret. Returen havnet i beina på Ronaldo, som bredsidet inn 1-0.

18 minutter eter sidebytte la Patrice Evra på til 2-0 med sin første fulltreffer for Manchester United. Franskmannen kom på et fint løp på kanten, og banket pasningen fra Wayne Rooney mellom beina på Everton-keeper Richard Wright.

To minutter før full tid overtok Evra servitørrollen. 25-åringen sentret til John O'Shea, som elegant plasserte ballen i nærmeste hjørne med en flott volley.

Sparte fem mann
I oppgjøret mot Everton valgte Ferguson å hvile Ryan Giggs, Gabriel Heinze, Paul Scholes, Louis Saha og Nemanja Vidic, som alle startet kampen mot Chelsea sist helg. Kvintetten så imidlertid aldri ut til å være savnet onsdag kveld på Old Trafford.

Seieren betyr at Alex Fergusons menn er tilbake på vinnersporet etter 1-1-kampen mot Chelsea sist. Før det oppgjøret sto de «Røde djevlene» med syv strake trepoengere.

- Etter at vi tapte to poeng mot Chelsea, var dette en viktig kamp for oss. Vi har spillere som kan vinne kamper for oss, men vi trenger en defensiv statistikk som vinner mesterskap. Derfor er jeg glad for at vi holdt nullen i dag, sier Ferguson til BBC.

Everton-sjef David Moyes var stolt av gutta sine, til tross for 0-3 i sekken.

- Jeg skammer meg ikke over hvordan de spilte, og gutta kan reise fra Manchester med hodet hevet høyt. Vi synes ikke 0-3 er et rettferdig resultat, sier Moyes.

Ettersom Chelsea vant 1-0 i den tøffe bortekampen mot Bolton, er avstanden fra United ned til blåtrøyene fortsatt tre poeng.

De tre lagene bak tetduoen i Premier League avga alle poeng onsdag. Dermed tyder alt på at kampen om ligagullet blir en duell mellom Manchester United og Chelsea. Avstanden fra London-laget og ned til Portsmouth på tredje er hele elleve poeng etter 15 serierunder.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.