*Nettavisen* Sport.

Ga spiller sparken fordi han scoret mål

Foto: Afp/Scanpix

Silvio Berlusconi virker normal ved siden av disse gale klubbeierne. Les de utrolige historiene.

22.02.11 14:10

De fleste er enig om at Serie A er et sirkus utenom det vanlige. Når sirkusdirektørene i tillegg har gått fullstendig fra vettet, blir det ekstra underholdende å være tilskuer.

Nettavisen skrev søndag at Milan-eier Silvio Berlusconi betalte 900.000 til en luksusprostituert . Tar vi en titt på historien hans og legger til at mannen er statsminister i landet, bør det blinke en varsellampe. Det som er ekstra skremmende er at Berlusconi er langt fra den galeste av Serie A-klubbenes eiere.

Sparket for scoring
Husker dere Ahn Jung-Hwan?

Ahn hadde italienske Perugia som arbeidsgiver - helt til han headet Sør-Korea videre og Italia ut av VM 2002.

Perugias eier Luciano Gaucci var langt fra imponert over spilleren sin.

- Jeg nekter å betale lønnen til en som har ruinert italiensk fotball, uttalte Gaucci og sparket Ahn fra klubben.

Det spørs om ikke Perugia-eieren hadde fått noen gode råd noen dager senere. Da ville han nemlig hente Ahn tilbake til klubben. Men da var det for sent.

- Han er svært sint og vil aldri igjen spille for Perugia, het det i en uttalelse fra spillerens agent.

Ønsket kvinnelige spillere
Dette er langt fra den eneste kontroversielle hendelsen i Luciano Gauccis tid som Perugia-eier. Mannen var også besatt av tanken på å hente en kvinnelig spiller til klubben. Birgit Prinz, Hanna Ljungberg og Victoria Svensson var alle aktuelle for Perugia-spill i 2003.

- Prinz er veldig vakker og har en flott figur. Jeg kan forsikre dere om at at hun også er en veldig god spiller, uttalte den da 62 år gamle presidenten.

Til tross for smigrende kommentarer ble det aldri noen avtale mellom Prinz og Serie A-klubben.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp/scanpix

Da valgte Gaucci å se til Libya. Muammar al-Gaddafis (statsleder i Libya red.anm.) sønn Saadi hadde et sterkt ønske om å spille i den italienske toppserien. Han betalte store summer til Juventus i håp om å bli invitert til prøvespill i klubben. Saadi ble aldri invitert til Torino, og Luciano Gaucci så sitt snitt til å hente statsledersønnen til Perugia.

Etter 10 måneder i klubben fikk han sin debut, etter først å ha vært utestengt i tre måneder for en positiv dopingprøve. Passende nok var favorittlaget Juventus motstander i kampen som ble hans eneste for klubben.

- Burde vært innesperret
Palermo-president, Maurizio Zamparini, er også en historie for seg selv. Den svenske Serie A-kjenneren Marcus Birro skrev i sin blogg i Expressen at Zamparini ville vært innesperret om det ikke var for at han hadde så mye makt. Det er vanskelig å argumentere imot.

Etter en kamp Palermo hadde tapt ble Zamparini sett utenfor stadion, helt alene mens han spiste en is. En reporter løp bort til klubbeieren og spurte:

- Kommer du til å sparke treneren etter dagens tap, herr president?

- Det vet jeg ikke. Jeg spiser en is akkurat nå.

- Når vet du det? spurte reporteren.

- Når jeg har spist ferdig isen min, svarte Zamparini.

En time senere går det ut en pressemelding fra presidentens kontor om at Palermo-treneren er sparket.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp/scanpix

Zamperini har 29 trenere på samvittigheten etter at han marsjerte inn i det italienske fotballsirkuset i 1988. Francesco Guidolin har vært ansatt og sparket fire ganger fra klubben.

Palermo-eieren kom også med noen oppsiktsvekkende kommentarer om Adrian Mutu etter en kamp mot Fiorentina. Zamparini kalte rumeneren en «listig liten sigøyner», og nektet senere å beklage uttalelsene.

Hyller seg selv
En annen eier som neppe er ved sine fulle fem er Lazio-president Claudio Lotito.

Presidenten har vært meget dårlig likt blant deler av Lazio-fansen. Det løste Lotito på en meget kreativ måte. 53-åringen skal ha hyret inn folk til å henge opp store bannere rundt om på Stadio Olimpico, med påskriften «Lotito er den største» og «Takk, president». Når TV-kameraene så zoomer inn på bannerne og videre på presidenten, sitter han og nikker og mottar hyllesten med stor takknemlighet.

Etter Lorenzo De Silvestris overgang fra Lazio til Fiorentina sa Lotito at alle spillere som forlater Lazio er så godt som døde sportslig sett.

Foreløpig sitter Delio Rossi relativt trygt i trenerstolen i Palermo, og Claudio Lotito er i ferd med å vinne tilbake tilliten fra flere av Lazios supportere, med gode resultater denne sesongen.

Kanskje burde de vært sperret inne alle mann, men det er vanskelig å ikke la seg fascinere av dette fantastiske sirkuset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag