*Nettavisen* Sport.

Ga vaksiner til hockeylag istedenfor risikogruppe

Foto: Andreas Hillergren (SCANPIX)

Nå får hockeylegen så hatten passer av legeforeningen.

29.10.09 18:58

Den svenske legen Ronny Borelius bestilte 50 doser svineinfluensavaksine til sin private legepraksis. Vaksinene skulle gå til pasienter i risikogruppen, og derfor fikk Borelius komme foran i vaksinekøen.

Men Borelius hadde en annen plan.

Ga alt til hockeylag
Han tok med seg alle vaksinene til hockeylaget Leksand, der han også er lege, og ga alle lagets spillere og trenere vaksinen istedenfor.

- Det strider helt mot våre prinsipper og prioriteringer å vaksinere fullt friske ishockeyspillere foran personer som tilhører en av risikogruppene, sier smittevernlege Anders Lindblom ved landstinget ifølge Aftonbladet.se.

- Villedet helsemyndighetene
- Jeg kan ikke dra noen annen slutning enn at Ronny Borelius har villedet Leksands helsemyndigheter når han bestilte vaksinen. Vi komme til å gjøre en grundig undersøkelse, og om det viser seg at det har forekommet uregelmessigheter vil vi vurdere rettslige skritt, sier kommunelege Claes-Göran Björck ved landstinget i Dalarna.

Det er identifisert 40.000 personer i risikogruppene i Dalarna. Lindblom og Björck betviler på det sterkeste at hele Leksands hockeylag inngår blant disse.

- Tilgangen til vaksine er begrenset, og derfor er det spesielt viktig at de vaksinene vi mottar går til de rette personene, sier Lindblom.

Beklager
Leksand, som spiller i svensk hockeys nest øverste divisjon, legger seg flate.

- Vi beklager dypt dersom vi gjennom våre handlinger har gjort noe feil, og vi håper inderlig at vi ikke har forårsaket noen skade eller forsinkelse, skriver Leksands Håkan Åman i en pressemelding.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.