Gaarde vil avslutte i Viking

Allan Gaarde liker seg så godt i Viking at han ønsker å avslutte fotballkarrieren i Stavanger-klubben.

VIKING STADION (TV 2 Nettavisen): Allan Gaarde tok Stavanger med storm, og scoret fire mål på sine første 13 seriekamper etter overgangen i fjor sommer.

I forkant av årets sesong ble han utpekt som Vikings nye kaptein av trener Tom Prahl.

- Jeg har virkelig funnet meg til rette i Viking og i Stavanger. Det er en ære å være kaptein i klubben og være leder for et så spennende lag, forteller Gaarde til TV 2 Nettavisen.

- Trolig min siste kontrakt
Dansken, som også har en fortid som proff i italienske Udinese, har kontrakt med Viking ut 2007-sesongen.

Det blir trolig Gaardes siste kontrakt før han legger opp.

- Jeg vil være 33 år når kontrakten min går ut, og da kan det være på tide å gi seg. Viking kan fort bli den klubben jeg kommer til å avslutte karrieren i ja, sier midtbanespilleren.

- I hvert fall om kroppen min ser ut som Thomas Pereiras kropp når jeg er 33, skrattler dansken og ser bort mot Vikings backveteran.

Allan Gaarde likte proffoppholdet i Italia, men tror neppe han får tilbud fra noen utenlandske klubber på tampen av karrieren.

- Tenker ikke på utlandet
Engelske klubber skal ha hatt Gaarde på blokken før han forlot Aalborg til fordel for Viking i fjor sommer.

- Jeg hørte det var noen engelske klubber inne i bildet da, ja, men jeg har ikke fått noen signaler om at jeg fremdeles blir fulgt av klubber i utlandet. Jeg håper i hvert fall ingen klubber har vært og sett på meg i de tre siste kampene jeg har spilt denne sesongen, for da kan de neppe ha blitt imponert, flirer Gaarde.

Trenger ikke forsterkninger
Viking har kun tatt to poeng på årets tre første Tippeliga-kamper. Gaarde mener det blir for tidlig å spekulere i om Stavanger-klubben trenger å styrke stallen i sommer for å oppnå ambisjonene om medalje i Tippeligaen.

- Det blir litt vanskelig å svare på nå. Vi får jo Nicolai Stokholm i sommer, og har dessuten flere yngre gode spillere – som Trygve Aase Lunde, Alexander Gabrielsen og Johan Lædre Bjørdal. Viking har et godt og spennede lag på gang som skal være med i toppen, forsterkninger eller ikke, fastslår Gaarde.

Som spår årets første Viking-seier i lokalderbyet mot Start søndag.

- Det blir en knalltøff kamp men vi skal vinne. Vi skal reise oss etter Lillestrøm-kampen, lover Viking-kapteinen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.